Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec 1914 pregleda
Čakovec primjer Varaždinu

Rivalstvo među susjedima - tko će prvi do aglomeracije?

Čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Drago nam je vidjeti da i drugi gradovi u Hrvatskoj idu stopama Čakovca, pa je tako Čakovec primjer i Varaždinu. Pitanje pokrivenosti kanalizacijskom mrežom konačno će se, izgleda, u potpunosti riješiti i drugdje, kao što je i kod nas, pohvalio se gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač

Nakon što se varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok pohvalio da će Varaždin za dvije, tri godine biti prvi hrvatski grad u potpunosti pokriven kanalizacijskom mrežom spojenom na sustav pročišćavanja i odvodnje, oglasio se njegov kolega iz susjednog Čakovca Stjepan Kovač.

- Drago nam je vidjeti da i drugi gradovi u Hrvatskoj idu stopama Čakovca, pa je tako Čakovec primjer i Varaždinu. Pitanje pokrivenosti kanalizacijskom mrežom konačno će se, izgleda, u potpunosti riješiti i drugdje, kao što je i kod nas. Aglomeracija Čakovec financirana je iz fondova Europske unije u iznosu od čak 73 posto i primjer je dobre prakse i uspješno provedenog projekta. Štoviše, naša aglomeracija bit će prvi završeni i u uporabu predani projekt tog tipa u Hrvatskoj! - uzvratio je gradonačelnik Kovač.