Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Salinovec najbolji na Seoskim igrama

Održane su 34. seoske igre starih sportova u Salinovcu
1/12
Foto: Grad Ivanec
Snaga i spremnost odmjeravale su se u skoku s mjesta, bacanju kamena s ramena, sastavljanju pluga, hodanju na štakama, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, vožnji živih tačaka...

Ni 30 stupnjeva u hladu nije omelo osam ekipa da odmjere snage, izdržljivost i spretnost na najstarijoj pučkoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj, 34. seoskim igrama starih sportova u Salinovcu, kojima je na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, domaćin bilo Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, priopćili su iz Grada Ivanca.

Uz ekipu Podgorja iz Virovitičko–podravske i Gornjih Bogićevaca iz Brodsko–posavske županije, svih ostalih šest ekipa – sudionica bilo je iz Varaždinske županije, a njima se prvi put pridružio i najmlađi ivanečki DSR - Udruga za sport i rekreaciju Kaniža.

Gradnja dva doma u Ivancu Ivanec Grade se dva doma vrijedna 880.000 kuna

Nakon tradicionalnog mimohoda svih ekipa i postrojavanja pred središnjom binom s kojoj su svima okupljenima riječi dobrodošlice uputili predstavnici domaćina i pokrovitelja, Seoske igre otvorio je  dogradonačelnik Branko Putarek.

Među pokroviteljima i sponzorima kojima su dodijeljene zahvalnice bio je i Grad Ivanec, pod čijim pokroviteljstvom su, uz financijsku potporu, održani svi dosadašnji festivali sportske rekreacije na selu.

Snagu i spremnost ove su godine natjecatelji odmjeravali u dobro poznatim disciplinama: skoku s mjesta, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju štapom i užetom, sastavljanju pluga, hodanju na štakama, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, vožnji živih tačaka, a nije izostala ni posebna disciplina, u kojoj sviraju „muzikanti“ seoskih igara.

Ivanec Rekonstrukcija raskrižja Radovi na novom rotoru na ivanečkoj zaobilaznici u punom jeku

Pobjedu je ponovno slavio domaćin – DŠR Salinovec; viceprvak je DŠR Lančić – Knapić, dok je treće mjesto pripalo DŠR–u Stažnjevec.

Pobjednici nisu skrivali radost – uz klicanje, uvis su podigli zaslužene pehare, a svi sudionici dobili su zahvalnice za sudjelovanje.

Zabava uz domaću glazbu i ugostiteljsku ponudu nastavljena je do sitnih sati, a Salinovec je i ove godine ponovno potvrdio da opravdano nosi titulu sjajnog i gostoljubivog domaćina.

Uz Grad Ivanec, Seoske igre starih sportova  u Salinovcu održane su i pod pokroviteljstvom Varaždinske županije te uz pomoć brojnih sponzora. Među ostalim, podržali su ih i Zajednica sportskih udruga grada Ivanca, Turistička zajednica i Savez sportske rekreacije sport za sve Varaždinske županije.

radovi vrijedni 2,37 mil. kn Počinju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta u Ivancu i okolici