Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

Samobor intenzivno ulaže u komunalnu infrastrukturu

U Samoboru se intenzivno ulaže u komunalnu infrastrukturu
1/6
Foto: Grad Samobor
Osim rekonstrukcije prometnica radi se i na uređenju dječjih parkova i igrališta, među kojima su i ona u naseljima Gradna, Klake i Klokočevec, ali i u Rudama

U Samoboru se nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić obišli su tako novouređenu Ulicu Matije Petra Katančića. U sklopu rekonstrukcije izvedena je obostrana pješačko-biciklistička staza i nova kolnička konstrukcija, a obuhvaćeno je oko 650 metara prometnice na dijelu od početka biciklističke rute u Katančićevoj do Mirnovečke ulice. Realizacijom ovog projekta Grad Samobor je povećao prometnu sigurnost na tom području te proširio mrežu pješačko-biciklističkih staza te se povezao biciklističkom stazom koja vodi do Svete Nedelje. Vrijednost radova je gotovo 550.000 eura.

Uređuju i dječje parkove

Intenzivno se radi i na uređenju Ulice 30. svibnja u Bregani. Postavljen je prvi sloj asfalta, a u sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije prometnice izmijenjene su kanalizacijske cijevi i postavljen sustav odvodnje. Na većem dijelu dionice dotrajala vodovodna mreža zamijenjena je novom, a prometnica je proširena te će u konačnici biti asfaltirana u duljini od 660 metara. Postavljena je i nova rasvjeta te je izgrađena šetnica od pekarnice Zemljič do ugostiteljskog objekta Romanse što će znatno pridonijeti sigurnosti svih pješaka. Vrijednost radova iznosi oko milijun eura.

Grad Samobor intenzivno radi i na uređivanju dječjih parkova i igrališta, a nakon što je uređen najveći park u Južnom naselju te dječja igrališta u Podvrhu i Pavučnjaku, u tijeku je i uređenje dječjih igrališta u naseljima Gradna, Klake i Klokočevec. U sklopu ovih radova postavljaju se nove sprave za igru koje zadovoljavaju najviše sigurnosne standarde, a posebna pozornost posvećena je uređenju zelenih površina te postavljanju antistresnih podloga kako bi se osigurala sigurnost djece tijekom igre. Ovim projektima Grad Samobor nastoji osigurati kvalitetno i sigurno mjesto za igru i druženje najmlađih stanovnika, kao i poboljšati kvalitetu života u svim dijelovima grada. U planu su i daljnja ulaganja u infrastrukturu dječjih igrališta kako bi svako naselje imalo moderno i sigurno mjesto za igru.

Sanira se igralište u Rudama

U tijeku je i sanacija objekta na rukometnom igralištu u Rudama, u sklopu koje je izmijenjen krov, a uređuju se i svlačionice, sanitarni čvorovi te prostorija koja će služiti za izvannastavne aktivnosti, školske aktivnosti i ostale društvene događaje. Osim toga, izmijenit će se i zaštitna ograda oko igrališta, sanirat će se rukometno igralište i izraditi nova podloga koja će osigurati kvalitetniji i sigurniji teren za sve sportaše. Pored igrališta uređuje se i dječji park s igralima. Zemljani radovi već su u tijeku, a uskoro će biti postavljena nabavljena igrala koja će obradovati najmlađe sugrađane. Uz park će se urediti i učionica na otvorenom koja će omogućiti učenicima i nastavnicima održavanje nastave na svježem zraku te provođenje raznih edukativnih i kreativnih aktivnosti.

Područna škola u Pavučnjaku proslavila 70 godina rada BILA JE PRED GAŠENJEM Područna škola u Pavučnjaku proslavila jubilarnu 70. obljetnicu Počela energetska obnova Samoborskog muzeja SAMOBOR Počela energetska obnova Samoborskog muzeja Otkrivena bista Željku Bradiću U povodu 90. rođendana tamburaškog velikana Na Trgu Matice hrvatske postavljena bista Željku Bradiću