Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Bili smo izgubljeni negdje na pola, no odlučili smo ići do kraja, do zlata, poručio je Valent

Samoborci dočekali braću Sinković, uručene im i nagrade Grada

storyeditor/2024-08-10/GVT_6063.jpg
1/4
Foto: TOMISLAV BALIJ/GLAMUR TROFEJNA BRAĆA Martin i Valent Sinković na Tomislavov trg stigli su u pratnji roditelja, supruga i trenera Nikole Bralića, a na iznimnom uspjehu čestitala im je i gradonačelnica Petra Škrobot
Martin i Valent Sinković prvi su veslači u povijesti koji su osvojili europska, svjetska i olimpijska odličja u dvije različite discipline, a iz Pariza su sada donijeli zlato

Spektakularnim dočekom na glavnom samoborskom trgu prošle srijede Samoborci i njihovi gosti čestitali su braći Sinković na osvojenoj zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Parizu.

Zlato za rođendan

Za podizanje atmosfere bili su zaduženi DJ Bistra i Indira, a uz Samoborsku gardu i mažoretkinje mažoret kluba Unity S koje su priredile doček, okupljene je pozdravio i Samoborac Vladimir Šujster koji je 1996. na Olimpijskim igrama u Atlanti s rukometnom reprezentacijom također osvojio zlatnu medalju. Martin i Valent Sinković na Tomislavov trg stigli su u pratnji roditelja, supruga, ali i trenera Nikole Bralića.

– Rođen sam u Zagrebu i dugo sam ondje živio, ali osjećam se kao pravi Samoborac – naglasio je Martin Sinković, koji u Samoboru živi već četiri godine. Okupljene je pozdravio i Valent, koji je podijelio svoje dojmove s natjecanja, na kojem je, osim osvajanja zlata, proslavio i 36. rođendan.

EMOTIVAN SUSRET Braća Sinković s obožavateljima su se fotografirali i dijelili autograme
Foto: TOMISLAV BALIJ/GLAMUR EMOTIVAN SUSRET Braća Sinković s obožavateljima su se fotografirali i dijelili autograme

– Srce nam je puno kada vidimo s koliko emocija su ljudi pratili našu utrku. Nadam se da će se zbog toga sva ova djeca odlučiti za sport jer će puno toga naučiti. Što se same utrke tiče, bili smo izgubljeni negdje na pola, no u toj borbi sa Švicarcima i Rumunjima vidjeli smo da su tu i Britanci i odlučili ići do kraja, do zlata. Imali smo toliki vjetar u leđa od svih u Hrvatskoj koji su nas bodrili da smo ih morali pobijediti – poručio je Valent Sinković. Njihov dugogodišnji trener Nikola Bralić prisjetio se pak svoje mladosti i vremena kada je dolazio u Samobor te naglasio kako ga za grad vežu samo najljepše uspomene i da se uvijek rado vraćao na nadaleko poznate samoborske kremšnite.

Nagrada za izniman uspjeh

Braći, koja su i prvi veslači u povijesti koji su osvojili europska, svjetska i olimpijska odličja u dvije različite discipline, čestitala je i gradonačelnica Petra Škrobot, koja im je uz poklone uručila i priznanja Grada Samobora za izniman uspjeh u sportu.

– Samobor je ponosan na vas, a ova emocija koju vidite govori vam sve. Čestitam vam na ovom veličanstvenom uspjehu i želim vam svu sreću i dalje – poručila je Petra Škrobot.

storyeditor/2024-08-09/smece_vinica_B.jpg Odvoz plastike češći je od papira jer je plastika volumenski veća Komunalac: Zelene otoke u gradu obilazimo i okoliš čistimo svakodnevno storyeditor/2024-08-09/edukacija_dojenje__1_.jpg Promocija dojenja Majčino mlijeko nije samo hrana nego i lijek za novorođenčad storyeditor/2024-08-08/Suvenir_majica_turopoljski_kozuh_zena_Large.png Turopoljski kožuh nosio se tijekom hladnih zimskih mjeseci Zagrebačka županija ima novi suvenir, nosi ga i Laura Bush