Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Osjetljivi radovi

Sanacija odvoda na Stradunu jedinstvena je u Hrvatskoj

Sanacija odvoda
Foto: Grad Dubrovnik
Kanal je zasad potpuno očišćen u dužini od 30 metara, a trenutačno se radi arhitektonska i arheološka snimka za konzervatore

U okviru cjelovite sanacije kanala mješovite odvodnje u srcu povijesne jezgre Dubrovnika, koju provode Grad i dubrovački Vodovod, kanal je u potpunosti očišćen u predviđenoj dužini od 30 metara. Trenutno se radi arhitektonski i arheološki snimak koji će se prezentirati konzervatorima. Poslužit će kao temelj za izradu izvedbenog projekta nakon čijeg usvajanja će uslijediti sanacija zidova i izvedba kinete, odnosno dna kanala. Radovi se izvode na Stradunu, na dijelu kanala u dužini od 30 metara. Sastoje se od čišćenja kanala, snimanja i evidentiranja svih oštećenja i priključaka, saniranja kanala i uređenja dna, kako bi se postigli sanitarno higijenski i tehnički uvjeti protjecanja otpadnih voda.


Lazareti Sufinanciranje iz EU fondova Potpisan ugovor za obnovu tri lađe Lazareta

– Ovaj tip sanacije jedinstven je u Hrvatskoj i zadovoljit će funkcionalnost, stabilnost i visoki stupanj vodonepropusnosti. Prvo smo se oslobodili ogromnih masnoća koje su plivale po kanalu – kazao je Tonći Janković iz tvrtke Anafora, izvođača radova.

Iznimno zahtjevni istražni radovi na spomeniku nulte kategorije, vrijedni su 480.000,00 kuna bez PDV-a. Nakon što konzervatori odobre izvedbeni projekt kreće se u sanaciju, što će trajati 10-ak dana.     

Dubrovnik Kreće adaptacija i opremanje Dubrovnik dobiva još jedan gradski vrtić Vinski festival Dubrovnik FestiWine Vinski festival Dubrovnik FestiWine Dubrovnik je šampion u turizmu, ali i u dobroj kapljici