Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Uređuju se podovi, terase, boravci, hodnici, zidovi...

Saniraju se vrtići "Izvor", "Bregana" i "Grigor Vitez"

vrtići u Samoboru
Foto: Samobor
Vrtić u Molvicama završen bi trebao biti do konca ove godine, a da ne bi trebalo biti nikakvih problema vezano za planirane rokove

Istodobno sa širenjem vrtićkih kapaciteta dogradnjom dječjeg vrtića "Izvor" u Ulici Gustava Krkleca i gradnjom novog vrtića u Molvicama, Grad Samobor ulaže u uređenje postojećih prostorija gradskih dječjih vrtića.

U centralnom objektu dječjeg vrtića "Izvor" uklonjen je stari parket te su postavljeni novi lijevani podovi u dva dječja dnevna boravka i u hodnik. Sanirana je terasa vrtića te unutarnji i vanjski zidovi. U objektu u Bregani izvedeni su radovi na rekonstrukciji toplovoda i ugradnji elektronske pumpe u kotlovnici.U centralnom objektu Dječjeg vrtića Grigor Vitez u Ulici Ivana Perkovca sanirana je terasa, a u objektu vrtića u Ulici Željka Kovačića saniran je ulazni prostor na način da je drvena građa zamijenjena dekorativnim industrijskim podom za vanjsku namjenu.

– Ulaganjem u vrtićke kapacitete stvaramo kvalitetnije i ugodnije okruženje za djecu, olakšavamo roditeljima brige oko smještaja djece u vrtiće te svima omogućavamo jednako pravo na predškolski odgoj – ističe gradonačelnica Petra Škrobot te dodaje kako je Grad Samobor na fondove EU predao prijavu za izgradnju još jednog novog vrtića.

–Vjerujem sa ćemo i na tom natječaju biti uspješni te da će uz dva postojeća vrtića u izgradnji, vrijedna oko 5 milijuna eura, uskoro započeti gradnja i trećeg novog vrtića u Samoboru, čime ćemo riješiti dugogodišnji problem nedostatka vrtićkih kapaciteta u Samoboru" – dodala je gradonačelnica Škrobot. Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića "Izvor" vrijedna je oko 3,1 milijuna eura, a iz EU fondova za program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. odobreno je 975.000 eura. Čelnici Grada uz pratnju gradskih vijećnika kao i predstavnika tvrtki izvođača i nadzora obišli su i radove na novom dječjem vrtiću u Molvicama. Vrtić u Molvicama završen bi trebao biti do konca ove godine, a da ne bi trebalo biti nikakvih problema vezano za planirane rokove potvrdio je u ime izvođača radova, tvrtke Domus plus, Luka Kupešić. Vrijednost radova na ovom vrtiću iznosi 1,749.494,83 €, a iz EU fondova dobiveno je 487.000 eura. 

Samoborski učenici i studenti i ove će nastavne godine ostvariti pravo na subvencionirani javni prijevoz Školarcima i studentima osigurava i milijun eura subvencija za prijevoz Pomoćnicima u nastavi veća satnica, a đacima 150 eura za udžbenike VIŠE OD MILUJUN EURA Uz novouređenu školu u Langovoj, Grad je uoči početka školske godine znatna sredstva uložio i u uređenje još šest školskih objekata na samoborskom području Rekonstruirano i uređeno 1198 četvornih metara U školske klupe sjela su 353 prvašića, a dio i u novoj školi u Langovoj Na području grada Samobora provodi se nekoliko projekata uređenja komunalne infrastrukture Ulažu u infrastrukturu Uredili prometnice u Svetom Martinu i Gornjem Kraju