Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Ulažu u infrastrukturu

Uredili prometnice u Svetom Martinu i Gornjem Kraju

Na području grada Samobora provodi se nekoliko projekata uređenja komunalne infrastrukture
Foto: Samobor

U posljednje se vrijeme na području grada Samobora provodi nekoliko projekata uređenja komunalne infrastrukture. Nakon završetka radova na obnovi kanalizacijske mreže u Gornjem Kraju, završeni su i radovi na uređenju prometnice. Asfaltirana je tako dionica ceste od mosta prema Rudama do nekadašnje Čaraparne.

Završeni su i radovi na pojačanom održavanju ceste u naselju Sveti Martin pod Okićem, odnosno na dionicama od Konšćice prema Svetom Martinu, duljine od više od dva kilometra, a uređeno je i gotovo 700 metara ceste na dionici od groblja do pošte. U sklopu rekonstrukcije ceste ukupne duljine nešto više od dva i pol kilometra, prometnica je dobila novi asfaltni zastor, a radovi su financirani sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. 

Uređeno je parkiralište, učionice krasi nova oprema, a okolne prometnice postaju jednosmjerne Nova oprema u učionicama, uređeno parkiralište... Nova školska godina u najmodernijoj školi u gradu UŠTEDA OD 900.000 EURA Tehnički je projekt izrađen, godišnja ušteda u energiji iznosila bi 3,9 milijuna kilovatsati, dok bi financijska ušteda bila oko 900 tisuća eura Ušteda oko 900 tisuća eura godišnje Grad ide u kreditno zaduženje radi modernizacije javne rasvjete Nevrijeme u Samoboru uzrokovalo velike štete Samobor Proglašena prirodna nepogoda, prve procjene upisuju se u Registar šteta