Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovnik

Saniran i moderniziran glavni vodoopskrbni čvor na Domu zdravlja

1/3
Foto: Grad Dubrovnik
Sada više neće biti potrebno zatvarati vodu na širem području u slučaju kvara, već će se to moći napraviti puno selektivnije, pa će tako tek manji broj naših sugrađana morati ostati bez opskrbe pitkom vodom dok traju radovi, rekao je predsjednik uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić

U vikend akciji Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je dotrajali glavni vodoopskrbni čvor na Domu zdravlja. Radovi na raskrižju kod Doma zdravlja nastavak su aktivnosti Vodovoda na rekonstrukciji i modernizaciji vodoopskrbne mreže. Izmjenom zasuna omogućena je veća fleksibilnost u mreži tijekom popravka kvarova, priopćili su iz gradske uprave.

bez podnošenja zahtjeva Privatnim iznajmljivačima otpisuje se paušal za drugi kvartal

– To znači da sada više neće biti potrebno zatvarati vodu na širem području u slučaju kvara, već će se to moći napraviti puno selektivnije, pa će tako tek manji broj naših sugrađana morati ostati bez opskrbe pitkom vodom dok traju radovi - rekao je predsjednik uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio da je bila riječ o iznimno zahtjevnom pothvatu zbog kojeg je trebalo i zaustaviti prometovanje vozila sa Splitskog puta prema Lapadu.

Raskrižje na Domu zdravlja jedno je od najprometnijih u gradu. Stoga je Vodovod Dubrovnik s izvođenjem građevinskog dijela radova krenuo u nedjelju u 5 sati ujutro kako bi ometanje života stanovnika Dubrovnika sveli na najmanju moguću mjeru.

Za najmlađe Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad

Na mjestu sanacije trenutačno se nalaze čelične ploče koje omogućavaju da vozila neometano prometuju tim raskrižjem dok betonsko okno koje je izrađeno prilikom ovih radova postigne zadovoljavajuću nosivost. Nakon što se taj proces dovrši preostaje ukloniti ploče i nanijeti novi sloj asfalta, što se očekuje za dvadesetak dana, a čime će ova investicija u potpunosti biti dovršena.