Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Povećava se osobni dohodak

Smanjuju se niža i viša stopa poreza na dohodak

Samobor
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Jednoglasno je prihvaćena odluka o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak. Nakon što je s državne razine kroz poreznu reformu najavljeno ukidanje prireza, Samobor je odlučio ići korak dalje. Najavljenom se reformom gradovima i općinama daje mogućnost da sami kreiraju svoju poreznu politiku. Samobor do sada nije imao prirez, no nije tu mogućnost iskoristio tako da poveća neke namete nego je niža stopa sa sadašnjih 20% smanjena na 18%, a viša sa sadašnjih 30% na 27%. To smanjenje imat će izravan učinak na povećanje osobnog dohotka.

– Dok drugi gradovi pod izlikom ukidanja prireza podižu stope poreza, Samobor će i ovom mjerom unaprijediti kvalitetu života svojim zaposlenim sugrađanima, a i postaviti trendove koje drugi gradovi mogu samo slijediti. Od prvog se dana zalažemo za porezno rasterećenje kako bi se stvorilo što povoljnije gospodarsko ozračje – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot. 

Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, a na katu administrativne prostorije. Predviđena je i gradnja sportske dvorane na području bivše vojarne Nakon više od 50 godina Samobor dobiva novu školu Park je obišla gradonačelnica Petra Škrobot Zamijenjena je i pumpa za vodu Omiljeni park za pse dobio novu ogradu i igrala Villa sagrađena u 19. stoljeću propada već dulje vrijeme iako se nalazi u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske. Na objektu je započela konstrukcijska obno U tijeku radovi vrijedni 2,6 milijuna eura Obnovu Vile Allnoch u cijelosti će financirati EU