Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Kirurgija KBC-a Split

Split dobio ambulantu dentalne medicine

1/4
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U dvije ambulante radit će vrhunski stručnjaci koji će, među ostalim, liječiti i djecu s posebnim potrebama

Ministar zdravstva Milan Kujundžić otvorio je ambulantu dentalne medicine pri Odjelu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split na lokalitetu Križine za što je Grad Split izdvojio 141 tisuću kuna.

U Splitu zatvorene 23. sportske igre mladih Božinović: Treba učiti i kako biti dobar navijač

U dvije ambulante radit će vrhunski stručnjaci koji će, među ostalim, liječiti i djecu s posebnim potrebama. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako je to važan iskorak, te da će gradska uprava i ubuduće podupirati takve projekte posebno ako se oni odnose na najmlađe pacijente i na osobe s posebnim potrebama. 

Ministar Kujundžić istaknuo je da su jamstvo kvalitetnoga i dobrog rada ambulante dentalne medicine ugledni specijalisti koji će u njima raditi, dok je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović naglasio da je to veliki dan za splitsku medicinu jer dosad u toj bolnici nije bilo dentalne medicine.

Split Grad u sportska igrališta ulaže pet milijuna kuna

- U ambulanti će raditi naši vrhunski stručnjaci koji su nastavnici na Medicinskom fakultetu. Radit će prema određenom rasporedu čime preuzimamo potpunu skrb za djecu i odrasle osobe s posebnim zdravstvenim potrebama - rekao je Meštrović.

Pročelnica Katedre za oralnu medicinu i parodontologiju Medicinskoga fakulteta u Splitu Livia Cigić najavila je da će ambulante raditi cijeli tjedan od 7,30 do 15,30 sati, a pacijentima je na raspolaganju šest zubnih stolica u dvije ambulante - dvije kirurške i četiri ambulantne.

Promet Split Od rujna na ulicama 34 nova autobusa