Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Počinje cjelovita i energetska obnova bivšeg Doma učenika srednjih škola

Srednjoškolski dom postaje studentski, radovi koštaju 4,9 milijuna eura

storyeditor/2024-06-14/bbjelovar_b_fo.jpg
Foto: Bjelovar U DOMU će se moći hraniti svi studenti koji studiraju na Veleučilištu u Bjelovaru

Nadomak ruke je dugoočekivana obnova i iznimno potrebnog studentskog doma. Naime, nakon konstrukcijske obnove zgrade bivšeg Doma učenika srednjih škola počinje cjelovita i energetska obnova te zgrade.

U skoroj budućnosti ona će postati studentski dom koji će moći primiti 63 studenta u 35 soba.

Dom će imati četiri etaže; podrum, prizemlje i dva kata. U prizemlju će biti i menza čiji je kapacitet 110 studenata. Postupkom javne nabave posao izvođača radova dobila je tvrtka Hidroregulacija. Ukupna vrijednost ugovora, u koje su uključeni radovi i nadzor, iznosi nešto više od 4,9 milijuna eura. Rok za njihov završetak je deset mjeseci.

– Za nekoliko dana kreću konkretni radovi. Sad smo u fazi pripremnih radova, odnosno radi se dovoz materijala, priprema gradilišta i svega što treba. Studentski dom izuzetno je važan za razvoj grada Bjelovara, dugo smo ga čekali. Iz Fonda solidarnosti zgrada je konstrukcijski obnovljena, a preko NPOO-a osigurano je 4,9 milijuna eura da bi se ova zgrada obnovila. Grad Bjelovar će dodatno uložiti svoja sredstva u suradnji s bjelovarskim Veleučilištem za unutarnje uređenje zgrade. Treba naglasiti da će tu biti menza koja će opsluživati sve studente na području grada Bjelovara. To je ono što smo željno iščekivali i pripremali, da se tu mogu hraniti svi studenti koji studiraju na Veleučilištu u Bjelovaru – kazao je gradonačelnik Hrebak. Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru, izrazila je zadovoljstvo projektom budućeg studentskog doma.

– Na Veleučilištu u Bjelovaru trenutno studiraju 632 studenta. Od toga je 225 redovnih, a od njih 113 ima pravo na subvencionirani smještaj, znači da nemaju prijavljeno prebivalište u gradu Bjelovaru ni u županiji. Naravno, vidimo da će ovdje biti nekakvih šezdesetak mjesta, za polovicu studenata koji na to imaju pravo, i jako se veselimo tome. Nadamo se da će samim time studiranje u Bjelovaru biti puno atraktivnije. Još jednom želim zahvaliti Gradu Bjelovaru i našem gradonačelniku na razumijevanju – poručuje dekanica.

storyeditor/2024-06-13/PXL_080723_101392993.jpg Festival otvara lutkarska opera "Ero s onoga svijeta" Spektakl "Meraviglia" nakon Canessa i Münchena dolazi u Šibenik storyeditor/2024-06-14/CAZMA_A_TURIZAM_FO.jpg Gravel rute vrlo su dobro prihvaćene jer su primjerene za sve dobne skupine Dvije nove biciklističke staze, obnova starih i interaktivni kiosk storyeditor/2024-06-14/WhatsApp-Image-2024-06-12-at-12_05_54-1.jpeg Grad Osijek i PU potpisali sporazum "Zajedno više možemo" – prevencija rizičnog ponašanja