Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Stiže 365 tisuća kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima

dječji vrtić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
Grad Pula je na javni natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavio ukupno šest potprojekata za tri predškolske ustanove kojima je osnivač

U Zagrebu je službeno potpisan Ugovor o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini, a u ime Grada Pule ugovor je potpisala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. Odlukom o raspodjeli sredstava namijenjenih sufinanciranju projekata Ministarstva Gradu Puli odobren je ukupni iznos od 365.330,00 kuna.

Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula siguran i kvalitetan prijevoz Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula

"Projekt, odnosno potprojekti koje smo kandidirali na natječaj provest će se uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je prepoznalo važnost infrastrukturnih ulaganja u predškolski sustav i na tome im veliko hvala. Odobrena sredstva bit će nam od velike pomoći i osigurat će nastavak ulaganja u objekte predškolskog odgoja koji kao Grad kontinuirano provodimo", istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Grad Pula je na javni natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavio ukupno šest potprojekata za tri predškolske ustanove kojima je osnivač, a koji uključuju rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izradu tehničke dokumentacije za sanaciju krova i rekonstrukciju kotlovnice, uređenje dvorišta i izradu rampe za pristup osobama s invaliditetom.

Od ukupno 365.330,00 kuna koje je Ministarstvo odobrilo putem Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Dječjem vrtiću Mali svijet odobren je iznos od 49.725,00 kuna za sanaciju krova, Dječjem vrtiću Pula 105.963,00 kuna za izradu rampe i uređenje dvorišta fiksnim spravama, područnom odjelu Rožica 65.232,00 kuna za rekonstrukciju sanitarnih čvorova, a područnom odjelu Monte Zaro 44.330,00 kuna za rekonstrukciju sanitarnih čvorova. DV-SI Rin Tin Tin za dva je projekta odobreno ukupno 100.080,00 kuna, za uređenje dvorišta i izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju kotlovnice, izvijestili su iz Grada Pule.

Turisti u Puli omiljena destinacija Rekordni turistički rezultati u Puli u prvoj polovici godine