Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
siguran i kvalitetan prijevoz

Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula

Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula
1/6
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Ravnateljica OB Pula Irena Hrstić, izrazila je zadovoljstvo ovom donacijom jer se pacijenti voze, kako je rekla u derutnim vozilima, a novo će se vozilo koristiti za sanitetski prijevoz Istarskih domova zdravlja i za novu bolnicu

Ispred ravnateljstva pulske Opće bolnice održana je primopredaja donacije te blagoslivljanje novog sanitetskog vozila koje je bolnici donirala Porečka i Pulska biskupija. Na vrijednoj donaciji kojom će se koristiti građani ali i turisti zahvalili su istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Tom je prigodom biskup mons. Dražen Kutleša poručio kako se biskupija rado odazvala na poziv bolnice i potrebom za vozilom. "Nekako se uvijek u našem društvu više brinemo za obnovu zgrada nego za žive ljude. Nadam se da ćemo ubuduće sudjelovati u više ovakvih akcija", kazao je biskup, izvijestili su iz Grada Pule.

Ravnateljica OB Pula Irena Hrstić, izrazila je zadovoljstvo ovom donacijom jer se pacijenti voze, kako je rekla u derutnim vozilima, a novo će se vozilo koristiti za sanitetski prijevoz Istarskih domova zdravlja i za novu bolnicu. Ovom vrijednom donacijom Porečka i pulska biskupija omogućila je svim pacijentima OB Pula siguran i kvalitetan prijevoz za potrebe liječenja ili dijagnostičke obrade, između dvije lokacije na kojoj sada djeluje Pulska opća bolnica.

Vrijednost donacije je 286.250 kuna (uključujući PDV). Donirano vozilo u potpunosti je prilagođeno za prijevoz teško pokretnih pacijenata u sjedećem ili ležećem položaju, opremljeno je svom opremom za siguran prijevoz pacijenata u potpunosti u skladu HRN EN 1789:2011 norme. Ovo je treća u nizu vrijednih donacija Porečke i pulske biskupije Općoj bolnici Pula.

Turisti u Puli omiljena destinacija Rekordni turistički rezultati u Puli u prvoj polovici godine