Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Javna kampanja projekta “Stolni tenis je in”

Stolni tenis zaigralo 70 djece, a zaposlila su se i tri kineziologa, vozač i glavni trener

Foto: novosti.hr
U sklopu kampanje i građani su se mogli okušati u ovome olimpijskom sportu, a zaigrao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić

Stolnoteniski klub Cibalia nositelj je projekta pod nazivom “Stolni tenis je in” koji se provodi u partnerstvu s Gradom Vinkovcima i u suradnji s Razvojnom agencijom grada Vinkovaca VIA. U okviru projekta u pješačkoj zoni Vinkovaca bila je organizirana i šesta javna kampanja tijekom koje su članovi kluba demonstrirali kako se igra i koja su pravila ovoga sporta.

Projekt Poljana nominiran za najprestižniju europsku nagradu O projektu šibenske Poljane pisali portali od Australije i Kine pa sve do Kenije

Bila je ovo isto tako i prilika da se i građani okušaju u ovome olimpijskom sportu, a zaigrao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Projekt je pri kraju

– Pri kraju smo projekta što se tiče trenažnih aktivnosti i imamo još dva mjeseca što se tiče ostalih aktivnosti za privođenje projekta kraju. Možemo reći kako je početni broj od 40 djece do kraja došao do više od 70 aktivno uključenih sudionika, što nam je izuzetno drago. Isto tako kroz projekt smo imali zaposlena tri trenera kineziologa, vozača i trenera koji je bio glavni koordinator svih aktivnosti – rekao je tajnik STK Cibalia Vinkovci Dario Dragun.

Dodao je i kako će po završetku projektnih aktivnosti dio djece vjerojatno nastaviti treninge i dalje u kadetskoj školi STK Cibalia što je također važan rezultat projekta jer je dao određeni broj djece koja će se početi intenzivnije baviti stolnim tenisom.

POSJET EUROPARLAMENTARCA KARLA RESSLERA Za kampus će se lobirati i u Europskom parlamentu

– Ovaj projekt pokazao se kao iznimno koristan za sve. U isto vrijeme smo popularizirali stolni tenis kao sport, omasovili mlađe kategorije, osigurali veći broj članova, a i zaposlili nekoliko trenera. Uz daljnji kvalitetan rad vjerujem kako u budućnosti možemo očekivati kvalitetne rezultate naših članova među kojima su neki u klub došli i kroz ovaj projekt – istaknuo je Dragun.

Inače, Dan otvorenih vrata održava se s ciljem osvještavanja građana o važnosti projekta kojim se želi postići unapređenje kvalitete života djece i mladih koji žive u riziku od socijalne isključenosti te svih osoba u nepovoljnom položaju. Na Danu otvorenih vrata predstavljan je projekt, projektne aktivnosti i mogućnosti za djecu i mlade te su djeca primjerom prikazala kako su se uključili u sport i aktivnosti koji su dio projekta.

Danu otvorenih vrata odazvao se i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je kazao kako za Grad nikada nije upitno sudjelovati u projektima koji uključuju djecu i mlade pa tako i u ovome kojim se među najmlađim Vinkovčanima promovira stolni tenis i općenito bavljenje sportom.

IZ EU FONDOVA Kreće uređenje “Dnevnog centra za starije osobe Novska"

– Cilj nam je uključiti što veći broj naših najmlađih u sport i sve ono što sport nosi, a to je i nadmetanje i pobjeda i poraz, ali i druženje i jedan zdrav život. Zato sve moguće potpore koje Grad i naša agencija mogu dati dat ćemo sportskim klubovima, a stolnoteniski klub Cibalia jedan je lijep primjer kako se to može ostvariti. Jedan prekrasan projekt za naše najmlađe sugrađane – rekao je Bosančić.

Podrška gradskih vlasti

Dodao je i kako gradske vlasti aktivno podržavaju niz projekata i aktivnosti za mlade te da je Grad Vinkovci u pravom smislu riječi prijatelj djece i mladih.

POSLOVNE IDEJE Počele prijave na “Startup VG”

Projekt “Stolni tenis je in” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, i to u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a u sklopu javnog poziva “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto manje od milijun kuna pri čemu je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda dok je 15% osigurano iz proračuna RH. Ciljna skupina projekta su djeca i mladi do 25 godina koja su u riziku od socijalne isključenosti – djeca s teškoćama u razvoju, djeca obitelji s troje i više djece, djeca nezaposlenih roditelja i ostali, poput djece čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji, djeca i mladi s problemima u ponašanju, mladi koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statuta te nezaposleni mladi. Provedba projekta, koji je započeo u ožujku 2019. godine, završava u rujnu 2021. godine.