Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
IVANIĆ-GRAD JEDINI U ŽUPANIJI STUDENTIMA FINANCIRA 100% IZNOSA ZET-HŽ KARTE

Studentima od sada besplatan prijevoz

Ilustracija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Studenti s područja Ivanić-Grada ne plaćaju prijevoz

Grad Ivanić-Grad već dugi niz godina sufinancira prijevoz studenata koji u njemu imaju prebivalište. Taj je postotak u nekoliko navrata rastao, od prvotnih 25 na 50%, a od 2020. konačno se popeo na 75 posto cijene mjesečne karte. Krajem prošle godine gradonačelnik Javor Bojan Leš donio je Odluku o nastavku sufinanciranja prijevoza redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada i u 2021. godini. No postotak subvencije Grada ponovno je podignut i sada iznosi 100 posto cijene mjesečne karte. Drugim riječima, od 1. siječnja 2021. godine prijevoz za studente s područja Grada Ivanić-Grada je u potpunosti besplatan. Grad je za tu namjenu u svome proračunu za 2021. osigurao iznos od 900.000 kuna.

Najniža cijena vrtića u Zagrebačkoj županiji U Ivanić-Gradu nema neupisane djece u vrtićima, a i dalje se ulaže u proširenje kapaciteta

Osim za linije Hrvatskih željeznica, studenti imaju mogućnost uzimanja i ZET-HŽ karte za zagrebačko područje, a koja im omogućava i prijevoz vlakom i korištenje gradskih tramvajskih i autobusnih linija ZET-a u Gradu Zagrebu. Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine.

Ako student do mjesta studiranja može putovati i vlakom i autobusom, Grad Ivanić-Grad sufinancirat će studentu trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom. Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoza u tekućoj akademskoj godini studenti podnose odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Ivanić-Grada.