Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
46. međunarodna utrka Zagreb – Čazma

Supermaraton “Od Kaptola do Kaptola” trči se 26. ožujka

Foto: Grad Čazma
Riječ je o najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj, dugoj 61 kilometar i 350 metara, te utrci s najduljom tradicijom – trči se od 1976.

Prvi vikend u proljeću i ove godine rezerviran je za supermaraton Zagreb – Čazma pa će se 46. međunarodna utrka “Od Kaptola do Kaptola” održati u nedjelju 26. ožujka. Riječ je o najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj, dugoj 61 kilometar i 350 metara, te utrci s najduljom tradicijom – trči se od 1976. U najvišem je rangu natjecanja po Hrvatskom atletskom savezu.

– Svake godine postoji velik interes trkača za sudjelovanje na supermaratonu, poznatom i pod nazivom “Od Kaptola do Kaptola”, budući da spaja Zagrebački i nekadašnji Čazmanski kaptol. Prijave nam dolaze iz cijele Hrvatske i zemalja regije jer je naš supermaraton, odnosno ultramaraton pravi izazov za pojedinca – naglašava gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe, uz obveznu prijavu na stranici http://www.cazma.hr/sport/supermaraton/, odnosno http://champstat.net/hr/arhiva/3645. Start je sa zagrebačkog Trga bana Jelačića u osam sati. Trasa staze je Cesarčeva – Vlaška – Maksimirska – Avenija Dubrava – Dubrava – Sesvete – Dugo Selo –Božjakovina – Lupoglav – Kloštar Ivanić – Šumećani – Dapci – Bosiljevo – Čazma. Vremenski je limit sedam sati. Proglašenje pobjednika je kod cilja u Čazmi u 15.30 sati.

Kotizacija se ne naplaćuje, a podizanje startnih brojeva i čipova je na dan utrke od 6.30 do 7.45 sati na Trgu bana Jelačića 11, u Turističkom informativnom centru. Za sve natjecatelje organiziran je ručak u Čazmi, a najbolji iz pet dobnih kategorija uz pehare će dobiti i novčane nagrade. Organizatori supermaratona su Grad Čazma, gradska Športska zajednica i Turistička zajednica Grada Čazme. 

Novac za kulturne djelatnosti i stvaralaštvo Centru za kulturu najveća pojedinačna potpora Grada ČAZMA Za veći broj dolazaka i noćenja turista zaslužna i Čazma Natura ČAZMA Loše izvedena energetska obnova povećala oštećenja