Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Za veći broj dolazaka i noćenja turista zaslužna i Čazma Natura

Foto: Davor Kirin - Photography
Ostvareni odlični turistički rezultati u 2022. godini

Čak 118 posto više noćenja, ukupno 3573, i 105 posto više dolazaka, odnosno 1165, odlični su turistički rezultati za prošlu i izvrsna uvertira u ovu godinu, ali i jasan signal da treba obogatiti ugostiteljsku ponudu te povećati smještajne kapacitete na čazmanskom području. Turistima je trenutačno na raspolaganju tek 13 objekata s 28 smještajnih jedinica, odnosno 63 kreveta i 14 pomoćnih ležajeva.

– Apeliram ponajprije na naše ugostitelje da prepoznaju ovaj potencijal, prošire ponudu i povećaju smještajne kapacitete, te na OPG-ove i naše stanovnike općenito. Prodaja domaćih proizvoda, izrada suvenira, sudjelovanje u turističkim manifestacijama ili uključivanje u turističku ponudu našega grada na bilo koji način može za sve biti jako produktivno – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Pored domaćih, najbrojniji su gosti na području Čazme lani bili iz Italije, Austrije, Slovenije i Njemačke, a najviše je dolazaka bilo u prosincu.

– Izuzetno smo zadovoljni brojem dolazaka i noćenja turista. Vjerujemo da je za to povećanje zaslužno i otvorenje biološkog kupališta i novih lokaliteta za obilazak u sklopu Čazme Nature. U prošloj godini povećali smo i broj manifestacija u odnosu na vrijeme prije COVID-a te podigli njihovu kvalitetu, što planiramo i ove godine – rekla je direktorica TZ Čazma Ivana Sabljak Murlin.

ČAZMA Loše izvedena energetska obnova povećala oštećenja Ugostiteljska škola Župan Dobroslavić obišao jednu od najuređenijh škola u RH U uređenje Turističke i ugostiteljske škole 700.000 kn VELIKO PRIZNANJE Čazma je prva hrvatska članica Kulturne rute Transromanica