Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
OBEĆANJE GRADONAČELNIKA

Sva djeca na jesen će imati mjesto u vrtiću

Foto: Grad Koprivnica
Bez mjesta je ostalo oko 80 mališana, odnosno 70-ak ako se iz te brojke izuzmu djeca čiji roditelji žive na području okolnih općina.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić obećao je prošli tjedan da će sva neupisana djeca na jesen ipak dobiti svoje mjesto u nekoj od predškolskih ustanova na području grada.

Novo Gradsko vijeće počelo s radom Koprivnica ima najmlađeg gradskog vijećnika – maturanta Timona Fabijanca (19)

U koprivničkom Dječjem vrtiću “Tratinčica”, koji ima ukupno 12 objekata, stiglo je čak oko 230 zamolbi za smještaj u vrtićima, a primljeno je ukupno 154 djece. Bez mjesta je ostalo oko 80 mališana, odnosno 70-ak ako se iz te brojke izuzmu djeca čiji roditelji žive na području okolnih općina. “Sva djeca s područja grada imat će mjesto u dječjim vrtićima ili obrtima za čuvanje djece. Nijedno dijete neće ostati neupisano.

U prvom kvartalu ove godine radili smo analize prije upisa u vrtiće i ništa nije upućivalo na to da bi se ovo moglo dogoditi. Pogotovo jer smo u prosincu otvorili novi vrtić za oko 60 mališana. No pokazalo se da se proteklih mjeseci desetak obitelji s malom djecom doselilo u Koprivnicu iz Zagreba, a neke su obitelji stigle iz okolnih općina u kojima nema jaslica”, otkrio je gradonačelnik.

On ističe i kako brojka od 80-ak neupisane djece ipak nije do kraja točna. Riječ je, kaže, o 30-ak, odnosno najviše 35 neupisanih mališana za koje se ovih dana razrađuju različiti scenariji za smještaj.

IZBORIO TREĆI MANDAT Vetma: Dokazat ću da ste bili u pravu

„Sigurno je da će sva djeca na jesen imati mjesto u vrtićima. Ovo su ipak slatke brige”, obećava čelni čovjek Koprivnice.

Jakšić je otkrio i da je u Nacionalni fond oporavka prijavljena gradnja novog dječjeg vrtića u prigradskom naselju Herešinu koji bi trebao biti dovršen najkasnije do jeseni 2022. Na području Koprivnice djeluje ukupno pet vrtića: gradski vrtić “Tratinčica” s 12 objekata, vrtić Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” te privatni vrtići “Igra”, “Smiješak” i “Sv. Josipa”. A tu je i 11 obrta za čuvanje djece.