Izbornik
Naslovnica Gradovi Daruvar
U sklopu obilježavanja Dana grada odana je i počast braniteljima i nestalima

Svima koji pridonose razvoju i boljitku Grad Daruvar dodijelio priznanja

Foto: Daruvar
Počasnom građankom Grada Daruvara proglašena je Slavka Pavić

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i minutom šutnje u Parku Antuna Jankovića kod Spomenika braniteljima Daruvara, u sklopu obilježavanja Dana grada, odana je počast svim nestalim braniteljima i građanima Daruvara, ali i svim braniteljima čiji su životi utkani u temelje Daruvara, kao i Republike Hrvatske.

PREDSTAVNICI GRADA DARUVARA NA RADNOM SASTANKU U MINISTARSTVU Provode se EU projekti vrijedni 30 milijuna kuna

Najveći proračun

Inače, dan rođenja grofa Jankovića, 5. svibnja, obilježava se kao Dan grada Daruvara. Tom su prigodom u kinodvorani “30. svibnja“ dodijeljena javna priznanja svima onima koji svojim radom pridonose razvoju i boljitku Grada Daruvara i kolektivnom zajedništvu na raznim područjima kao što su znanost, gospodarstvo, prosvjeta, kultura, šport, zdravstvo, socijalna skrb i sva ostala područja koja su važna za prosperitet lokalne zajednice. Prisutnima se obratio i aktualni gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček rekavši kako je u tijeku realizacija najvećeg projekta u posljednja četiri desetljeća te da se grad pretvara u veliko gradilište.

– Najveća investicija u gradu u posljednjih 40 godina polako se realizira, a riječ je o izgradnji veteranskog centra. Slobodno mogu reći da je Daruvar danas gradilište, u kojem su sve više traženi stanovi i kuće za stanovanje, čemu se iznimno veselim. Ponosan sam i na činjenicu da je čak 3000 sugrađana zaposleno u gradu, što je najviše u posljednjih deset godina, ali i što je proračun za tekuću godinu, u iznosu od 64 milijuna kuna, najveći u povijesti grada – pohvalio se gradonačelnik Lneniček.

Na natječaje Grada Daruvara prijavljen 41 program Daruvarskim udrugama dodijeljeno više od pola milijuna kuna potpora

Pjesma o Gradu

Javna priznanja za 2020. godinu po kategorijama dodijeljena su kako slijedi. Počasnom građankom Grada Daruvara proglašena je Slavka Pavić. “Posmrtno priznanje“ Grada Daruvara dodijeljeno je Damiru Barberiću, Miroslavu Žugeru i Jaroslavu Rolincu. Javno priznanje „Grb Grada Daruvara“, nagrada za životno djelo, pripalo je Josipu Previću. Dobitnici nagrade „Pojedinačno priznanje“ su Nenad Peter, Nedjeljko Pajtak, Branko Kovačić i Vlado Bartoš. Dobitnici nagrade „Plaketa Grada Daruvara“ su Zdenko Brandejs, Dobrovoljno vatrogasno društvo Daruvar i Mira Ježinac. Javna priznanja za 2021. godinu dodjeljena su počasnom građaninu Grada Daruvara kojim je proglašen Korado Korlević. “Posmrtno priznanje“ Grada Daruvara dodijeljeno je Damiru Horvatu Zacskaju, Marku Čoliću, Ljerki Prpić, Miroslavi Koprek i Željku Radosavljeviću. Javno priznanje “Grb Grada Daruvara“, nagrada za životno djelo, pripalo je Davoru Novincu. Dobitnici nagrade “Kolektivna i Pojedinačna priznanja“ su Udruženje obrtnika Daruvar, Razvojna agencija Daruvar, Udruga Ždralice Daruvar, Mira Bakarić, Zvonko Kovačić, Željko Blažević i Drenka Bogdan. Dobitnici nagrade „Plaketa Grada Daruvara“ su Liga protiv raka Daruvar, Saša Premec, Antun Stranjik i Ivan Leksa.

Za kraj svečane dodjele, sve popularniji daruvarski reper, Luka Prgić, otpjevao je autorsku pjesmo o gradu Daruvaru.