Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad Osijek organizirao prvi u nizu plesnjak za umirovljenike

Tri stotine umirovljenika rasplesalo se na hitove 70-ih

Ples osječkih umirovljenika
1/2
Foto: Osijek

Na inicijativu osječkih umirovljenika, a u organizaciji Grada Osijeka, u petak je u dvorani Bells održan prvi u nizu plesnjaka za osječke umirovljenike. Za dobru plesnu atmosferu uz evergreen melodije 70-ih godina prošlog stoljeća pobrinula se grupa Zvučni zid, koja je izvodila hitove Novih fosila, Kiće Slabinca, Divljih jagoda, Srebrnih krila ili Abbe i Queena. Rasplesanim umirovljenicima pridružili su se i osječki gradonačelnik Ivan Radić i njegov zamjenik Dragan Vulin.

– Nakon, ja bih rekao, najluđe novogodišnje zabave koju smo organizirali za umirovljenike, nakon odličnih povratnih informacija na proslavu koju organiziramo za Valentinovo, odlučili smo u Osijeku uvesti i dodatnu praksu za naše umirovljenike, a to su ovi plesnjaci. Danas je prvi, ali ne i posljednji. Imat ćemo ih redovito – izjavio je gradonačelnik Radić. Dodao je kako je u gradskom proračunu ove godine osiguran rekordan iznos za umirovljenike.

– Govorimo o 600 tisuća eura, što je čak 45% više nego prošle godine. Podržavamo rad umirovljeničkih udruga, sufinanciramo javni prijevoz, potičemo rad umirovljeničkih udruga kroz rad dnevnih boravaka, za što je u tijeku natječaj. S Osječko-baranjskom županijom krećemo u veliki projekt, a to je izgradnja Doma za umirovljenike na Bosutskom, za što smo u proračunu osigurali 5 milijuna eura. Prošle smo godine otkupili odmaralište na Krku od okolnih općina i ono će služiti za naše umirovljenike, da se tamo podruže i uživaju – istaknuo je Radić. Za prvi je plesnjak osječkim umirovljenicima podijeljeno 300 karata. Uz glazbu, osigurana je i večera i piće. 

storyeditor/2024-04-05/WhatsApp-Image-2024-04-03-at-1_00_46-PM.jpeg Omiljeno javno igralište zasjalo novim sjajem Na Srednjiki obnovljena atletska staza i igrališta storyeditor/2024-04-05/WhatsApp-Image-2024-04-02-at-11_53_41-3.jpeg Moderna i multifunkcionalna urbana cjelina imat će stambeni i sportski dio Bivši OLT postat će jedinstveni sportski inkubator storyeditor/2024-03-29/WhatsApp-Image-2024-03-27-at-13_42_24-4.jpeg Planira se preseljenje remize na Zeleno polje U punom jeku modernizacija tramvajske infrastrukture vrijedna 35 milijuna eura