Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Osiguranje kadrova

Tridesetak studenata s ivanečkog područja dobilo stipendije

stipendiranje studenata Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Gradonačelnik Ivanca je ovom prigodom podsjetio na osnivanje Projektnog ureda Ivanec te na planove oko aktiviranja Poduzetničkog inkubatora iduće godine

U Gradskoj vijećnici studenti su potpisali ugovore o stipendijama Grada Ivanca u akademskoj godini 2016./2017. Studente je u vijećnici dočekao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenicima Čedomirom Bračkom i Brankom Putarekom i drugim suradnicima iz gradskih službi.

Gradonačelnik je nakon čestitke studentima, izrazio nadu da nakon završetka studija svoju budućnost i egzistenciju neće morati tražiti izvan granica naše zemlje, to više što gospodarski pokazatelji bilježe pozitivne trendove i oporavak tržišta rada.

Podsjećajući da je stipendiranje studenata mjera kojom Grad nastoji pomoći lokalnom gospodarstvu u osiguranju stručnih, a posebno deficitarnih kadrova, osvrnuo se i na druge gradske projekte usmjerene potporama zapošljavanju mladih i pomoći poduzetnicima, izvijestili su iz gradske uprave.

Planovi za budućnost

Pritom je podsjetio na osnivanje Projektnog ureda Ivanec te na planove oko aktiviranja Poduzetničkog inkubatora iduće godine, koji će mladim poduzetnicima ponuditi brojne olakšice za pokretanje vlastitog start upa.

Studentima se obratila i pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić. Osvrnuvši se na provedeni natječajni postupak, naglasila je da je Grad za novu ak. godinu studentima dodijelio ukupno 33 stipendije (30 temeljem kriterija socijalnog statusa i postignutog uspjeha u školi, koje važe samo za jednu ak. godinu) te tri stipendije za deficitarna zanimanja (koje vrijede za sve godine studija).

Takvih, deficitarnih stipendija (uključujući i osam ih prošlih godina) ukupno je 11, što znači da Grad Ivanec u ak. godini 2016./2017. stipendira ukupno 41 studenta. Za studentske stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno, u gradskom je proračunu osigurano 215.000 kuna.

Studentima će tri mjesečne rate stipendija za 2016. biti isplaćene prije kraja ove godine.