Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split

Turističkoj palači bronca među 70 svjetskih projekata

Prestižna nagrada
Foto: Grad Split
Dodajmo da je na razini CEMEX Hrvatska posebna nagrada za Društvenu vrijednost otišla na adresu Osnovne škole "Žnjan – Pazdigrad"

U velikoj konkurenciji sedamdesetak projekata iz cijelog svijeta, čak dva arhitektonska projekta iz Splita dobili su Graditeljsku nagradu CEMEX.

U kategoriji Collective Space treće mjesto osvojila je rekonstruirana Turistička palača u vlasništvu grada Splita, a koja je nakon sveobuhvatne obnove, uz suptilni pristup povijesnom lokalitetu nekadašnjih Lazareta i pročelju Dioklecijanove palače, postala jedna od novih gravitacijskih točaka.

U kategoriji Održive gradnje posebna nagrada dodijeljena je poslovnoj zgradi West Gate "A". Sličan objekt desetljećima nije građen u Splitu i svojom izvedbom predstavlja značajan pečat na arhitekturi i urbanizmu grada. Dodajmo da je na razini CEMEX Hrvatska posebna nagrada za Društvenu vrijednost otišla na adresu Osnovne škole "Žnjan – Pazdigrad".

Kozjak Dalmatinska zagora najbolja destinacija ruralnog turizma, župan Boban kaže: ‘Tunel kroz Kozjak turistima će otkriti kaštelansku zagoru’ Bolnica Split Dječja kirurgija KBC-a Split Bolnica dobiva uređaj za brže i bezbolnije liječenje beba i djece