Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
PROJEKT SKLONIŠTA ZA ŽIVOTINJE 'PRIJATELJI'

U Čakovcu predstavljena bojanka 'Volimo životinje'

Foto: Grad Čakovec
Bojanka je namijenjena vrtićarcima i učenicima nižih razreda pa će ujedno biti i podijeljena u svim čakovečkim vrtićima i školama

Sklonište za životinje "Prijatelji" Čakovec brine se za napuštene životinje, ali bavi se i preventivnim aktivnostima kojima se nastoji senzibilizirati građane za adekvatnu brigu o kućnim ljubimcima. 

Čudesan svijet Petra Sabola ČUDESAN SVIJET PETRA SABOLA U MUZEJU MEĐIMURJA ČAKOVEC Najnagrađivaniji hrvatski fotograf održao prvu samostalnu izložbu u rodnom Čakovcu

Novim su projektom obradovali najmlađe, a riječ je o izdavanju bojanke "Volimo životinje". Sklonište ju je osmislilo u suradnji s ilustratoricom Leom Brezar. Bojanka na sedam bogatih ilustracija prikazuje loše i dobre primjere brige za kućne ljubimce.

Bojanka je svečano predstavljena u I. OŠ Čakovec gdje je odaziv bio odličan. Bojanka je namijenjena vrtićarcima i učenicima nižih razreda pa će ujedno biti i podijeljena u svim čakovečkim vrtićima i školama.

PROGRAM 'INTEGRIRANIH NASTAVNIH DANA' Ministrica Divjak zabavljala se s učenicima II Osnovne škole Čakovec

Na predstavljanju bojanke u I. OŠ Čakovec djeci su govorile voditeljica Zaštitarsko – ekološke udruge "Prijatelji“, Aleksandra Hampamer, autorica ilustracija Lea Brezar i učiteljica Anita Vadas koja već dugi niz godina ostvaruje suradnju Udruge Prijatelji i same škole.

Potporu projektu dali su ravnatelj škole Siniša Stričak te gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Gradonačelnik je podsjetio na odličnu suradnju s Udrugom pa su tako prošle godine uz potporu Ministarstva poljoprivrede zbrinuti napušteni psi na području Grada, a planiraju se i daljnje akcije oko zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja.

deficitarni studiji Od ove akademske godine čakovečki studenti ne moraju vraćati stipendije

Voditeljica Aleksandra Hampamer i gradonačelnik Kovač naglasili su kako je bojanka tiskana upravo s ciljem podizanja svjesnosti o tome da životinje, bilo domaće, bilo divlje, nisu igračke, već živa bića sa svojim potrebama, a djeca su najbolja za rano učenje o brizi za životinje, o štetnosti napuštanja te o izbjegavanju problema vezanih uz zbrinjavanje, ali i zdravlje životinja.

Foto: Grad Čakovec