Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
ZANIMANJE ZA DUBROVNIK NE JENJAVA

U Dubrovniku snima nekoliko filmskih ekipa

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Amerikanci se pripremaju doći iduće turističke sezone.

Zanimanje za Dubrovnik ne jenjava. U gradu snima nekoliko filmskih ekipa. U tijeku je snimanje filma „The Islander“, potvrđena je još jedna filmska produkcija u listopadu, a u najavi su još neke.

DUBROVNIK Dubrovčanima je na stranicama Grada dostupan preglednik građevinskih dozvola

– Sve će se to, uvjereni smo, odraziti povoljno na turističku sezonu 2021., za koju smo već počeli pripreme, kao i na lokalno gospodarstvo za trajanja snimanja – rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković za posjeta filmskom setu. Interes filmske industrije izvrsna je promocija za Dubrovnik, osobito za američko i britansko tržište, koja su za Dubrovnik najvažnija.

A upravo jedan od najvažnijih putnih vodiča, travel guide book, koji Amerikancima pruža najpouzdanije informacije o putovanjima, Fodor’s Travel za iduću sezonu priprema veliko izdanje o Hrvatskoj, a posebno mjesto će imati Dubrovnik. S novinarkom Fodorsa Andreom MacDonald gradonačelnik Franković razgovarao je o budućnosti turizma. Gosti s američkog tržišta i dalje u Dubrovniku zauzimaju drugo mjesto. Grad je već započeo razgovore o ponovnoj uspostavi direktne zrakoplovne linije Dubrovnika sa SAD-om, a najave za sezonu 2021. su jako dobre.

ISLANDER 2 Dubrovnik postao kulisa još jednog hollywoodskog filma

Kampanja koju je Grad u suradnji s TZ-om provodio u proteklom razdoblju, uključujući posebnu emisiju američke televizije ABC “Good Morning Amerika” iz Dubrovnika koju je gledalo 12,5 milijuna Amerikanaca, pobudila je veliko zanimanje. U prosincu će se održati velika konferencija ‘ASTA destination’ kada će u Dubrovnik stići više od 400 putničkih agenata, što je nova prilika za promociju dubrovačkog turizma na američkom tržištu.