Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
U Puli pripremaju 6. Pulski karneval koji mještanima i gostima donosi mnogo plesa i zabave

U glavnoj karnevalskoj povorci središtem grada proći će više od tisuću maškara

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Najzanimljivije će biti tijekom glavne maškarane povorke, koja će se održati u subotu, 8 veljače, kada više od tisuću maškara, koje stižu iz raznih hrvatskih gradova i susjedne Slovenije, prodefilira centrom grada zabavljajući Puljane i njihove goste, a potom i na velikom maskenbalu u šatoru ispod drevne Arene

Pred nama je karnevalsko vrijeme kada se konačno možemo malo zamaškarati i postati netko sasvim drugi. Na istarskom poluotoku, točnije u Puli održat će se tako 6. Pulski karneval koji će i ove zime biti pravo mjesto za sve maškarane povorke.

Pula Uređuje se šetnica prema amfiteatru

Tradicionalno se održava u vrijeme prije početka korizme, a maškare sredinom siječnja od gradonačelnika preuzimaju ključeve Grada i postaju suvereni vladari, odgovorni samo sebi i drugim maškarama. Obećaju svašta, onako kako i maškarama priliči, reagirajući često na aktualne teme i događanja te bacajući koju šaljivu packu prema političarima koji nas često gnjave svojim uštogljenim odijelima i ozbiljnim analizama.

Zanimljivo i turistima

Ništa od ozbiljnosti ne očekujte tijekom Pulskog karnevala, a najzanimljivije će biti tijekom glavne maškarane povorke, koja će se održati u subotu 8 veljače 2020. godine, kada više od tisuću maškara, koje stižu iz raznih hrvatskih gradova i susjedne Slovenije, prodefilira centrom grada zabavljajući Puljane i njihove goste, a potom i na velikom maskenbalu u šatoru ispod drevne Arene.

Osim zabave za mještane Pule, karnevalska su zbivanja svakako zanimljiva i brojnim turistima koji će tih dana doći u Pulu i, osim uživanja u šetnji kroz stoljetne pulske ulice i razgledavanja prekrasne gradske arhitekture, uživanja u svježem morskom zraku i kušanju domaćih delicija, moći će se veseliti i uz ples maškara i tako doživjeti čari i posebnosti maškaranja toga kraja. Pula, kao i mnogi, bilježi porast broja turističkih dolazaka tijekom godine, a upravo je karneval događanje koje svojom magijom zabave privlači posjetitelje u destinaciju.

Do početka travnja uživajte u nizu kvalitetnih koncerata 'Klupska Zima/Pula Live' donosi gotovo 80 koncerata, od punka, rocka, bluesa...

– U našu Pulu maškare su uvijek bile i više nego dobrodošle. Vjerujem kako će ove godine, ako nas vrijeme imalo posluži, biti održan najbolji Pulski karneval na kojemu će svatko moći pronaći malo plesa i radosti – kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić i pozvao sve da obavezno rezerviraju pulske maškare u svojim kalendarima.

Završetak 25. veljače

Sva će se ova rasplesana strka završiti 25.veljače 2020., dan uoči Pepelnice ili Čiste srijede kada karnevalska događanja završavaju paljenjem pusta — slamnate lutke kojega će lokalni mještani nema sumnje i ove godine okriviti za sve svoje i tuđe nedaće. Organizatori karnevala u Puli su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade. 

Mjere gradske vlasti da uz manifestacije i gospodarski ožive grad Od 23 poslovna prostora u središtu Pule zakupljeno je njih 20 na deset godina