Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Zadovoljni dinamikom i kvalitetom izvođenja radova u Samoboru

U gradu i okolici u tijeku je intenzivno uređenje deset prometnica

Gradonačelnica i njezin zamjenik Petar Burić obišli su Ulicu 30. svibnja u Bregani gdje je u tijeku zamjena kanalizacijskih cijevi, a radi se i nova rasvjeta, odvodnja i novi asfalt u duljini oko 660 metara
Foto: EDIN TUZLAK/GRAD SAMOBOR
Gradilišta su postale Ulica 30. svibnja u Bregani te Ulica kralja Krešimira IV., Katančićeva i Starogradska ulica, ulice Jelenščak, Podgaj i Gaj, Miljenka Novosela, Strma ulica i Ulica Branka Vuka

U Samoboru je u tijeku uređenje nekoliko važnih prometnica. Jedno je od velikih gradilišta Ulica 30. svibnja u Bregani. Rekonstrukcija obuhvaća zamjenu kanalizacijskih cijevi, novu rasvjetu, odvodnju, proširenje prometnice i novi asfalt u duljini oko 660 metara. U sklopu radova izvodi se i pješačka staza duž cijele dionice, od pekarnice Zemljič do ugostiteljskog objekta Romansa, što će znatno pridonijeti sigurnosti svih pješaka. Izvođač je radova tvrtka KOP Brežice d.d., a vrijednost radova iznosi oko 830.000 eura.

Novi asfalt i pločnici

Uređuje se i Ulica kralja Krešimira IV. Radovi obuhvaćaju zamjenu kolničke konstrukcije i obnovu obostrane pješačke staze u duljini oko 580 metara. Vrijednost je radova oko 340.000 eura. U tijeku je i uređenje Ulice Matije Petra Katančića. U sklopu radova bit će izvedena obostrana pješačko-biciklistička staza i nova kolnička konstrukcija. Rekonstrukcijom je obuhvaćeno oko 650 metara prometnice, na dijelu od početka biciklističke rute u Ulici Matije Petra Katančića do Mirnovečke ulice. Vrijednost je radova oko 545.000 eura.

U Starogradskoj ulici, nakon što je u potpunosti sanirana javna mješovita odvodnja kao i dotrajali vodoopskrbni sustav iz 1913. godine, sada je u tijeku rekonstrukcija prometnice koja obuhvaća asfaltiranje kolničke konstrukcije u duljini od oko 615 metara, novu javnu rasvjetu te dogradnju DTK mreže. Vrijednost je radova 941.778,63 eura. Također u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom, terenskom jedinicom Samobor, uklanja se zračna mreža niskog napona koje se polaže podzemno s rekonstrukcijom svih kućnih priključaka koje će izvoditi Hrvatska elektroprivreda. U tijeku je i izvanredno održavanje ulica Jelenščak, Podgaj i Gaj u duljini od 630 metara, a radi se nova kolnička konstrukcija s oborinskom odvodnjom. Vrijednost je radova 136.187,60 eura. U Gradskoj četvrti Sveta Helena u tijeku je sanacija asfaltne kolne površine u Ulici Miljenka Novosela duljine 381 metar i širine 5,5 metara. U Mjesnom odboru Lug samoborski pred završetkom je sanacija Strme ulice u dužini od 251,9 metara. Radovima je obuhvaćeno proširenje prometnice, postavljanje betonskih rubnjaka, asfaltiranje prometnice te postavljanje slivnika, okvira i poklopaca revizijskih okana i korekcija visine postojećih okana, vodovodnih škrinjica i hidranta.

Sve teče po planu

Rekonstruira se i Ulica Branka Vuka, a radovi obuhvaćaju izgradnju nove prometnice u duljini od oko 175 metara. Izvest će se nova kolnička konstrukcija s obostranim rubnjacima i novim slivnicima i slivničkim vezama. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 82.582,50 eura. Radove na rekonstrukciji i uređenju prometnica obišli su gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić sa suradnicima. Izrazili su zadovoljstvo što je dinamika radova zadovoljavajuća, a vremenski su uvjeti, u zimskom periodu, za sada iznimno povoljni.

– Naš je plan po pitanju ulaganja u komunalnu infrastrukturu za ovu godinu ambiciozan i za sada smo zadovoljni dinamikom i kvalitetom izvođenja radova. Vjerujem da će nakon završetka svih ovih radova prometna sigurnost na našim prometnicama biti na višoj razini – istaknula je gradonačelnica Škrobot.

UZ DIREKTNO povezivanje poslodavaca i nezaposlenih osoba omogućuje se bolja usklađenost ponude i potražnje jačanjem partnerstva za zapošljavanje i pridonosi razvoju gospodarstva Hrvatski zavod za zapošljavanje manifestaciju organizira u sedam gradova Dani poslova: Osijek bilježirekordno visoku zaposlenost ŽUPANIJA sufinancira troškove provedbe programa usavršavanja menadžera s 6637 eura Županija sufinancira provedbu programa s iznosom od 6637 eura U 18 godina educirali više od 3000 poduzetnika i njihovih zaposlenika ČLANOVE Savjeta o planiranim je aktivnostima upoznala Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Naglasak na izradi županijskog Socijalnog plana za trogodišnje razdoblje Za provedbu novog projekta Zaželi županija daje 65.000 eura