Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 30 pregleda
Posjet reprezentativaca iz BiH

U Makarskoj odigrana prva hokejaška utakmica u povijesti grada

Hokej
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Utakmica je privukla brojne posjetitelje na klizalište na Decimi, a prije svega one najmlađe koji su jedva dočekali vidjeti prave hokejaše u akciji.

U samo petnaestak dana nakon otvaranja klizališta na Trgu Tina Ujevića, klizalište su posjetili su hokejaški reprezentativci iz Bosne i Hercegovine pa je tako u subotu u poslijepodnevnim satima odigrana prva hokejaška utakmica u povijesti Makarske, izvijestili su iz Grada.

Utakmica je privukla brojne posjetitelje na klizalište na Decimi, a prije svega one najmlađe koji su jedva dočekali vidjeti prave hokejaše u akciji.

– S nama su danas sportaši iz četiriju klubova iz Sarajeva koji su doputovali u Makarsku odraditi dio kondicijskih priprema te nas ujedno počastili dolaskom na led i druženjem s klincima, a naravno i pokazivanju nekih prvih klizačkih i hokejaških koraka. Osim njih, na makarskom klizalištu danas imamo i mlade hrvatske reprezentativce u hokeju na ledu, Bornu i Josipa iz HK Medveščaka, a s obzirom na to da će se održati i prva hokejaška utakmica u ovom gradu oni će za ovu priliku biti članovi upravo danas osnovanog HK Makarska – ispričao nam je Natko Bošnjak iz tvrtke Ice Wonderland, koji je jučer preuzeo i ulogu voditelja popodnevnog programa na makarskom ledu.

Team building na ledu

Inače, jedan od ‘krivaca’ za dolazak BiH hokejaša u Makarsku je Haris Muhić iz Hokejaškog saveza BiH.

– Želja nam je bila da iskoristimo jedan dio priprema za team building naših potencijalnih reprezentativaca, da se kroz neke dodatne aktivnosti napravi selekcija, a Makarska nam je idealna da ih sve okupimo na jednom mjestu na kojem će oni biti izdvojeni iz okruženja u kojem inače žive i rade. Ne trebam ni napominjati da nam je svima Makarska prelijepa i da se ovdje osjećamo izvrsno, te da će i našem treneru Brianu Joketu biti lakše donijeti neke odluke za budućnost. Inače, prije nekoliko dana sam doputovao u Makarsku, klizalište mi se jako svidjelo već na prvi pogled i odmah mi je palo na pamet pokušati dovesti i naše potencijalne reprezentativce da ovdje obave jedan dio trenažnog procesa – ispričao je Muhić.

Iako u sasvim revijalnom tonu, sama utakmice između HK Makarska i selekcije BiH donijela je puno dinamične zabave, navijanja i dobrih poteza, a  ‘domaći’ tim su, između ostalih, predstavljali i mladi zagrebački hokejaši iz Medveščaka, bosanski izbornik Brian Joket te zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić.

– Da budem iskren, koliko je god fantastičan osjećaj toliko je i zastrašujuće biti na ledu s profesionalcima. Iako su oni igrali sasvim rekreativno očekivao sam da će biti ipak malo lakše, jer i ova razina na kojoj se oni ‘zezaju’ je stvarno zastrašujuća. Izuzetno mi je drago da je klizalište u Makarskoj već toliko prepoznato, jer i sam sam se iznenadio kada sam čuo da nam na led dolaze pravi profesionalci uz to i reprezentativci jedne države – kazao je Nemčić.