Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
NOVSKA

U Novskoj uređena čekaonica ginekološke ambulante

1/2
Foto: Novska
U projektu su sudjelovali Sisačko-moslavačka županija, Grad Novska i Dom zdravlja Sisačko-moslavačke županije

– Svi zajedno vodimo brigu o stanovnicima Novske, od onih najmlađih do najstarijih. Našim skromnim angažmanom i malim sredstvima doprinijeli smo da se žene, koje ovamo dolaze, ugodnije osjećaju i imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb – rekla je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš prilikom otvorenja uređene i opremljene čekaonice ginekološke ambulante dr. Nikole Balje u prostoru Doma zdravlja SMŽ-a u Novskoj. U projektu su sudjelovali Sisačko-moslavačka županija, Grad Novska i Dom zdravlja SMŽ-a.

Zadovoljne pacijentice

Grad Novska uložio je 4500 € iz svoga proračuna za uređenje te ginekološke čekaonice te je gradonačelnica Marija Kušmiš rekla kako su ovakve prilike dobar povod za isticanje konstantne dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije, Grada Novske i Doma zdravlja SMŽ-a.

Zadovoljstvo uređenom čekaonicom izrazio je i ginekolog dr. Nikola Balja zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom projektu kojim će, istaknuo je dr. Balja, najviše biti zadovoljno 6000 pacijentica, od kojih je 60 trudnica, koje od danas imaju kvalitetnije i bolje uvjete u svojoj ginekološkoj ambulanti.

Prilikom obilaska novouređene čekaonice, župan Ivan Celjak naglasio je da Sisačko-moslavačka županija i Grad Novska imaju već godinama dobru suradnju koja se ogleda i u ovom projektu, a sve kako bi se pacijenticama s područja Novske, Lipovljana, Jasenovca, ali i izvan područja županije omogućili kvalitetni uvjeti te ugodan i prikladan prostor dok čekaju na pregled.

– Sisačko-moslavačka županija i Grad Novska sudjeluju zajedno i u realizaciji brojnih drugih projekata na području Novske za boljitak naših starijih sugrađana, isto tako vodimo brigu o mladima. Zajedno surađujemo na projektu našeg Učeničkog doma Srednje škole Novska, Dnevnog centra za starije osobe, Gaming kampusa, imamo jako dobru suradnju i na svim aktivnostima koje se rade u Poduzetničkom inkubatoru SMŽ-a ovdje u Novskoj, a nedavno smo sanirali i krov na Srednjoj školi Novska – istaknuo je župan Celjak koji je s gradonačelnicom obišao i korisnike Dnevnog centra za starije osobe u čiji je prostor uloženo više od 10 milijuna kuna.

Energetska obnova

Župan je dodao i kako je Sisačko-moslavačka županija pokrenula ove godine projekte energetske obnove domova zdravlja na području Moslavine i Zapadne Slavonije.

– Trenutačno izrađujemo projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu domova zdravlja SMŽ-a u Novskoj, Popovači i Kutini. Planiramo se ove godine javiti na javni poziv i energetski obnoviti domove zdravlja u Novskoj, u Kutini i Popovači, a do kraja godine planiramo izraditi dokumentaciju za energetsku obnovu domova zdravlja u Rajiću, Velikoj Ludini te u Jasenovcu – dodao je župan.

U Novskoj se i ove godine održao Global Game Jam Natjecanje u izradi videoigara okupilo 130 natjecatelja NOVSKA U Dnevnom centru stariji se mogu družiti, dobiti savjete... Marija Kušmiš Intervju s gradonačelnicom Novske Marijom Kušmiš I 2023. godina bit će obilježena investicijama, projektima i razvojem Novske