Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
crikvenica

U obnovu hotela Miramare ulaže se 100 milijuna kuna

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Hotel će imati 140 soba, a predviđa se kategorizacija s četiri ili pet zvjezdica. Na vrhuncu turističke sezone mogao bi zapošljavati od 60 do 70 ljudi. Radovi na starom dijelu objekta, s obzirom da je riječ o zaštićenom kulturnom dobru, izvode se pažljivo prema originalnom izgledu i u skladu s konzervatorskim zahtjevima

Novi vlasnik crikveničkog hotela Miramare, poduzetnik Gojko Ostojić uložit će u njegovu rekonstrukciju i dogradnju oko 100 milijuna kuna. Svi radovi, koji su počeli prije mjesec dana, trebali bi biti dovršeni do kraja ove godine, a najkasnije do veljače 2020. godine.

Hotel će imati 140 soba, a investitor ističe da će o kategorizaciji odlučiti u skladu s poslovnom politikom, no predviđa se kategorizacija s četiri ili pet zvjezdica. Na vrhuncu turističke sezone hotel bi mogao zapošljavati od 60 do 70 ljudi.

Crikvenica Nagrada Istanbul Crikvenica ušla u finale natječaja obalnih gradova koji se brinu o okolišu

Ukupna površina objekta bit će oko 4500 četvornih metara, s uslugama restorana, caffe bara, unutarnjeg bazena, velikog SPA centra, sauna, fitness centra, kongresne dvorane, podzemne garaže i ostalih popratnih sadržaja.

Riječ je o hotelu izgrađenu oko 1900. godine, koji je godinama bio u ruševnom stanju, a novi vlasnik, odnosno njegova tvrtka Invest consult iz Zagreba, kupila ga je u stečajnom postupku koji se na Trgovačkom sudu u Rijeci provodio nad tvrtkom Hotel Miramare .

Na drugoj elektroničkoj javnoj dražbi, koju je provela Financijska agencija, tvrtka Invest consult dala je u lipnju 2017. najpovoljniju ponudu i kupila hotel za otprilike 12,7 milijuna kuna.

Silafest dodjela nagrada Discover, Enjoy, Repeat TZ Crikvenica za promotivni film osvojila vrijednu međunarodnu nagradu

Kako navodi investitor, radovi na starom dijelu objekta, s obzirom da je riječ o zaštićenom kulturnom dobru, izvode se pažljivo, prema originalnom izgledu i u skladu s konzervatorskim zahtjevima.

- Tijekom rekonstrukcije nastojimo posve zadržati izvorni izgled, a problema nema jer smo u stalnom kontaktu s djelatnicima Ureda za zaštitu spomenika iz Rijeke i imamo njihovu punu potporu pri nalaženju optimalnih rješenja - naglašava Ostojić.

Na upit o svojoj motivaciji, investitor kaže da odgovor na to nije jednostavan, ali da je jedan od razloga za ulaganje u obnovu tog hotela unutarnja motivacija za razvojem sredine, stvaranjem nove vrijednosti i novih radnih mjesta.

e punionica Za dva vozila istovremeno I Crikvenica dobila prvu punionicu vozila na električni pogon