Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 212 pregleda
Poziv na javnu raspravu

U planu skate park, biciklistički poligon, novi dječji park i trg sa solarnim stablom

Ivanec skate park
Foto: Grad Ivanec
Na novom trgu jedan od centralnih sadržaja bit će solarno stablo koje će svijetliti noću, a na kome će se moći puniti mobiteli

Prezentacija novih idejnih projekata urbanog uređenja Ivanca održat će se u sijedu, 26. travnja u amfiteatru Srednje škole Ivanec s početkom u 19 sati. Grad time ujedno otvara široku javnu raspravu o načinu uređenja novih urbanih sadržaja i zato pozivaju sve zainteresirane da dođu.

Gradska uprava će u suradnji s Arhitektonskim studijem Nexar iz Ivanca građanima predstaviti nekoliko idejnih projekata.

Prvi od njih je projekt uređenja skate parka i biciklističkog poligona koji će se graditi na javnoj površini ispod Dječjeg vrtića Ivančice i šetnice uz obilaznicu. Planira se urediti poligon za skate i akrobatski biciklizam, zemljana staza za tzv. dirty bike i teretana na otvorenom.

Također će biti predstavljen i projekt uređenja trga ispred Kina u Ivancu, koji će se urediti na vrlo suvremen način. Jedan od centralnih sadržaja na trgu bit će solarno stablo koje će svijetliti noću, a na kome će se moći puniti mobiteli.

Foto: Grad Ivanec

Nadalje će biti predstavljeno idejno rješenje uređenja dječjeg parka u Ulici Eugena Kumičića, s mnoštvom sadržaja za djecu i posebno planiranim hortikulturnim uređenjem.

Riječ je o novim projektima koji predstavljaju nastavak dosadašnje orijentacije gradske uprave u pravcu pojačanih ulaganja u društvene sadržaje i društvenu nadgradnju, a sve u cilju stvaranja novih sadržaja, prvenstveno za mladež i djecu.