Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 24 pregleda
Dubrovnik obara rekorde

U prvih šest mjeseci povećan broj turističkih dolazaka za 20 posto

Dubrovnik turisti
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
U Dubrovniku boravi više od 19 tisuća turista, što je na razini broja turista u istom razdoblju prošle godine, a najviše je gostiju iz Ujedinjene Kraljevine, SAD-a, Njemačke, Norveške, Švedske, Australije, Francuske, Finske, Španjolske i Irske

U prvih šest mjeseci ove godine u Dubrovniku je boravilo više od 441 tisuća gostiju, a istodobno je ostvareno 1,3 milijuna noćenja, što je povećanje od 20, odnosno 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci Turističke zajednice Dubrovnik.

Kako se navodi u izvješću, ovogodišnji lipanj najbolji je turistički lipanj u Dubrovniku, a ostvareno je više od 165 tisuća dolazaka, što je 21 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, te 560 tisuća noćenja, što je 18 posto više nego 2016.godine.

Trenutno u Dubrovniku boravi više od 19 tisuća turista, što je na razini broja turista u istom razdoblju prošle godine, a najviše je gostiju iz Ujedinjene Kraljevine, SAD-a, Njemačke, Norveške, Švedske, Australije, Francuske, Finske, Španjolske i Irske.

Inače, u hotelskom smještaju je od 1. siječnja do 30. lipnja boravilo više od 279 tisuća gostiju, što je porast od osam posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a u privatnom je smještaju ostvareno više 118 tisuća dolazaka, odnosno 42 posto više na godišnjoj razini.