Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
POČINJE UPISNA GROZNICA

U prvim razredima Srednje škole ima 110 mjesta

Foto: Grad Novska
Ispunjene učeničke upisnice primaju se od 12. do 14. srpnja

U prve razrede Srednje škole Novska za sljedeću školsku godinu upisuje se 110 učenika u pet razrednih odjela.

SREDNJA ŠKOLA DUGA RESA ZA SVOJIH 46 MATURANATA PRIPREMILA POSEBNU SVEČANOST ZA KRAJ ŠKOLOVANJA U dugoreškom kinu svjedodžbe primili u svečanom ruhu

U programu su razred ekonomista, opća gimnazija, zanimanje prodavač, razred tehničara za razvoj videoigara u koji se prima 26 učenika, te razred za zanatska zanimanja bravara, stolara i vodoinstalatera.

Ispunjene učeničke upisnice primaju se od 12. do 14. srpnja.

– Što se tiče upisa, učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja na upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici “upisi.hr”. Upisnicu može donijeti osobno ili dostaviti elektroničkim putem na mail adresu Srednje škole Novska – kazala je Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Srednje škole Novska.

Bogat program za sve generacije Ljeto u Novskoj nudi knjižnicu na plaži, koncerte, likovnu koloniju

Uz ostalu dokumentaciju, za upis u strukovna zanimanja potrebna je i liječnička svjedodžba medicine rada ili nadležnog školskog liječnika.

Provjera znanja iz stranog jezika bit će samo u slučaju da ga učenik nije ranije učio, a traži se za određena usmjerenja.

– Do sada nismo imali takvu provjeru, jer svi osmaši učili su jedan od dva strana jezika, a to je engleski ili njemački.

KRAJ ŠKOLSKE GODINE Završna priredba učenika Katoličke škole

Samo se za tehničara za razvoj videoigara isključivo traži engleski jezik – napomenula je ravnateljica, dodajući da se sve potrebne informacije za upis učenika u prve razrede nalaze na stranicama Srednje škole Novska.

Posebno ističe da je za sve učenike koji nisu s područja Grada Novske pripremljen smještaj u budućem Učeničkom domu, a osiguran im je i obrok.