Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Dovršena zgrada u cijelosti financirana novcem EU

U rujnu prvi poduzetnici stižu u Inkubator kreativnih industrija

Zgrada će uskoro na tehnički pregled, a u tijeku je završno uređenje interijera, odnosno postavljanje namještaja i informatičke opreme
1/2
Foto: Robert Mihaljević
U Inkubatoru će biti ukupno 19 prostornih jedinica u kojima će biti smješteno 40 novih poduzeća

Najmanje 17 poduzetnika uselit će se u rujnu u novu zgradu Inkubatora kreativnih industrija na prostoru Kampusa u Koprivnici. Dovršeni su radovi na velebnoj zgradi koja je stajala oko 14,5 milijuna kuna i koju će u cijelosti financirati Europski fond za regionalni razvoj.

Ljeto na Zrinskom Koncert za 100. rođendan Domoljuba

Digitalno poslovanje

Zgrada će uskoro na tehnički pregled, a u tijeku je završno uređenje interijera, odnosno postavljanje namještaja i informatičke opreme. U Inkubatoru će biti ukupno 19 prostornih jedinica u kojima će biti smješteno 40 novih poduzeća.

Opremanje Inkubatora kreativnih industrija obavit će domaće koprivničke tvrtke čije su ponude bile najbolje na natječaju: za namještaj je zadužen Labor, a za informatiku koprivnički elektronički div Hangar 18.

Vrijednost ugovora s Laborom iznosi oko 570.000 kuna bez PDV-a, a Hangar će isporučiti i postaviti opremu vrijednu 343.000 kuna bez PDV-a.

Paket mjera Olakšice za investitore u poslovnim zonama

Martina Mak, direktorica Koprivničkog poduzetnika, otkrila je i da će Inkubator dobiti novi 3D printer te više softvera s pomoću kojih će se moći izrađivati različiti programi ili unapređivati digitalno poslovanje poduzeća koja će se useliti u Inkubator kreativnih industrija.

Novom zgradom Inkubatora u prostoru Kampusa pohvalio se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

– Gradnja Inkubatora kreativnih industrija bliži se kraju, pa će se već od rujna više od 17 poduzetnika useliti u nove prostore. Ovom investicijom naša je Koprivnica dobila novi prostor od 1400 metara četvornih opremljen najmodernijom tehnologijom koja će poduzetnicima stajati na raspolaganju kako bi im olakšala početak i razvoj poslovanja u ugodnoj i poticajnoj okolini – naglasio je gradonačelnik Jakšić.

poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva Poduzetnicima 400 tisuća kuna, javni poziv otvoren do 30. listopada

U Gradskoj upravi pak navode da su poslovni prostori u Inkubatoru namijenjeni poduzetnicima iz kreativnih i IT industrija, prije svega vezanih uz digitalno i internetsko poslovanje. Poslovni prostori površine su od oko 14 do 39 četvornih metara i daju se u zakup na pet godina.

– Zakupnina za poslovne prostore bit će subvencionirana i iznosit će od 7,50 kuna do 30 kuna po četvornome metru, ovisno o starosti poduzeća. Troškovi režija nisu uračunati u zakupninu i zaračunavat će se dodatno – naglašavaju u koprivničkoj Gradskoj upravi.

Ugledni arhitekt predstavio projekt uređenja središta grada Na tržnici stanovi za mlade i restoran, u parku novi multimedijski centar

Olakšice za poduzetnike

Cilj projekta je, ističu, stvoriti poticajno poslovno okruženje, a novi Inkubator kreativnih industrija bit će središnje mjesto za poduzetnike iz tog sektora. On će omogućiti poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika te obrazovnih institucija, prije svega koprivničkoga Sveučilišta Sjever.

Koprivnica je nedavno na sjednici Gradskog vijeća usvojila program poticanja ulaganja u poduzetničke zone koji predviđa brojne olakšice. Tako će poduzetnici koji kupe parcele u zonama Dravska i Radnička imati i stopostotne olakšice za kupnju zemljišta i neke gradske poreze.

Objavljeni financijski izvještaji KC Plina i KC Opskrbe Plinska poduzeća u vlasništvu RWE-a i Komunalca imala blizu 4 mil. kn dobiti