Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Srednjoškolcima po 120 eura za nabavu udžbenika

U školske klupe sjelo 70 prvašića više nego lani

storyeditor/2024-09-23/thumbnail_Skolskagodina1.jpg
NOVA ŠKOLSKA GODINA

U povodu početka nove školske godine velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je osnovne škole u koje je krenulo 70 prvašića više nego lani, a za prvi dan nastave bila je spremna i nova područna škola u Dubrancu. Učenike su na klupama dočekali besplatni udžbenici koje je osigurala država te radne bilježnice i pribor koji je osigurao Grad.

– Za direktnu pomoć osnovnoškolcima i srednjoškolcima iz gradskog proračuna osigurano je nešto manje od 800.000 eura, od kojih 485.000 eura za osnovnoškolce i 300.000 za srednjoškolce budući da je osnivač srednjih škola Zagrebačka županija, ali je Grad za svoje srednjoškolce osigurao 120 eura za nabavu pribora i udžbenika. Prošle smo godine proširili kapacitete za dva nova produžena boravka, a ovo ljeto za dva dodatna u OŠ Nikole Hribara. Nastavlja se i suradnja s asistentima u nastavi za koje je pravo ostvarilo 112 učenika. Grad će nastaviti stipendirati i učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja, po kriteriju uspješnosti i socijalnom statusu. Nastavljamo činiti sve da olakšamo da obrazovanje ne bude luksuz jer smo prepoznati kao Grad koji znatan dio svoga proračuna ulaže u obrazovanje jer to je ulaganje u sigurnu budućnost i nastavit ćemo tim intenzitetom i dalje – istaknuo je Ačkar. Izabran je i projektant za osnovnu školu u Kurilovcu u sklopu koje će se graditi i sportska dvorana, a uskoro će se raspisati i natječaj za izvođača radova. Za potrebe kapitalnih projekata osnovnih škola, dodao je, ukupno je do sada uloženo 237.000 eura.

– U OŠ Eugena Kvaternika obnovljena je odvodnja, kuhinja je opremljena, a sanirani su i kuhinjski podovi. Tijekom prošle školske godine otklonjena je stara zgrada PŠ Lukavec zbog sigurnosti djelatnika škole i učenika. U OŠ Jurja Habdelića sanirani su podovi u svim učionicama te oštećena fasada blagovaonice. U OŠ Vukovina u svim učionicama i kabinetima je promijenjena unutarnja stolarija dok je u OŠ Nikole Hribara napravljena nova učionica za potrebe produženog boravka, a saniran je i pod u maloj dvorani na području centralne škole – kazao je Ačkar. 

Potpredsjednik Vlade RH Branko Bačić u Velikoj Gorici VELIKA GORICA Šiljakovini društveno-vatrogasni dom, a Kušancu poslovna zona storyeditor/2024-09-23/PXL_020620_29112367.jpg Olakšali roditeljima Grad od 1. rujna potpuno preuzeo troškove predškolskog odgoja storyeditor/2024-09-13/prvasici_B.jpg NAPOKON RAST Ažurirani podaci – ove jeseni Koprivnica ima razred prvašića više nego lani