Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
U Gradu Puli veliku pažnju poklanjaju gradnji novih parkirališnih mjesta

U tijeku gradnja javnog parkirališta u Valturskoj ulici

1/3
Foto: Grad Pula
U Valturskoj ulici gradi se javno parkiralište s 29 parkirališnih mjesta, od kojih će dva biti namijenjena osobama s invaliditetom

Na području grada Pule nekoliko je otvorenih gradilišta, među kojima je iznimno važno ono koje se odnosi na uređenje nikada dostatnih javnih parkirališta. Tako se ovih dana gradi javno parkiralište s 29 parkirališnih mjesta, od kojih će dva biti namijenjena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću u Valturskoj ulici.

ZAMJENICA OBIŠLA PODRUČJE Urbani vrtovi na Gregovici uređeni i spremni za sadnju

Za potrebe građana

– Vjerujemo da će novouređeno parkiralište s rasvjetom i ostalom izgradnjom zadovoljiti potrebe građana koji će koristiti ovu lokaciju. Grad Pula ulaže maksimalan trud kako bi se, gdje god je to moguće, posebno u odnosu na prostorne mogućnosti, uredila javna parkirališna mjesta, a te ćemo aktivnosti s osobitom pažnjom intenzivno nastaviti provoditi i u sljedećim razdobljima – istaknuli su iz Grada Pule.

Izvođač radova – trgovačko društvo Tgt – Adriatik d.o.o. iz Pule, odabran nakon provedenog postupka javne nabave, u prvoj polovici svibnja započeo je s izvođenjem radova. Osim uređenja parkirališnih mjesta u sklopu projekta izvest će se i oborinska odvodnja te javna rasvjeta, a preostali dio zahvata, koji nije u funkciji smještaja vozila, uredit će se kao zelena površina.

Ugovor je sklopljen na iznos od 831.306,90 kuna bez PDV-a, odnosno 1,039.133,63 kuna s PDV-om.

Moderno uređeni prostori u Mažuranićevoj i Budicinovoj ulici Adaptacija i uređenje dnevnih boravaka za starije na dvije lokacije

Grad Pula ulaže velike napore u izgradnju parkirališnih mjesta te se isti projekti, na godišnjoj razini, uvrštavaju u Programe građenja komunalne infrastrukture. U tom kontekstu istaknimo kako je Grad Pula u prethodnom razdoblju izgradio nova javna parkirališta na Vidikovcu i Novoj Verudi.

Isto tako, nova parkirališna mjesta u gradu se, sukladno prostornim mogućnostima, kontinuirano osiguravaju kroz implementaciju novih regulacija prometa usuglašenih s MUP-om u okviru kojih se u pravilu iscrtavaju uzdužna parkirališna mjesta.

Tijekom prethodnih godina uređeni su brojni dijelovi naselja diljem Pule koji su dobili novouređena parkirališna mjesta u sklopu uređenja određenih cesta pa na taj način građani imaju kvalitetnije lokacije za parkiranje automobila.

Nastavit će se gradnja

Osiguranje dodatnih parkirališnih mjesta predstavlja iznimno bitan aspekt u aktivnostima gradske uprave te se s time intenzivno nastavlja i dalje.