Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
INDUSTRIJSKA I POSLOVNA ZONA IVANEC-ISTOK

U tijeku milijunske investicije u gradnju novih hala

Foto: Grad Ivanec
U dvije gradske gospodarske zone Grad Ivanec gotovo da više nema slobodnog zemljišta u svom vlasništvu koje bi mogao prodati potencijalnim investitorima

Proteklih su mjeseci Grad i gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o. zainteresiranim ulagačima prodali sve slobodne poslovne čestice pa će zbog pojačanog interesa ulagača Grad Ivanec morati otkupom osigurati prostor za nove, buduće poslovne parcele.

Metaloprerađivačkoj tvrtki Wenker – Križanec, koja je u Industrijskoj zoni Ivanec proteklih godina izgradila čak tri proizvodne hale, Poslovna zona Ivanec nedavno je prodala novih 21.000 m2 zemljišta. Ulagač je u međuvremenu na tom zemljištu počeo graditi i četvrtu proizvodnu halu u kojoj će urediti postrojenje kojim će zaokružiti svoj proizvodni proces. 

ne prihvaćaju prijedlog Ivanec neće sufinancirati Nogometnu akademiju NK Varaždin

Za početak gradnje proizvodnog pogona i pratećeg prodajnog i uredskog prostora ukupne površine 1600 m2, u Industrijskoj zoni sprema se i BGW grupa, koja je za svoje poslovne namjene nedavno od Grada Ivanca i Ivkoma d.d. otkupila 10.000 m2 poslovnog zemljišta. U hali će se odvijati strojarski radovi te proizvodnja i sklapanje elektronskih ormara, raznih mašina i transportnih traka.

Nadalje, tvrtka GPT Đurasek, koja je u Poslovnoj zoni Ivanec – istok sagradila posve nov proizvodni pogon (izvoz tekstilne pogrebne opreme), u završnoj je fazi radova, a prema izjavi vlasnika i direktora Deana Đuraseka, otvaranje proizvodnje u pogonu trebalo bi biti u ožujku. Investicija je vrijedna milijun eura.

tjedan cjeloživotnog učenja Od GDPR-a do sastavljanja robota u srednjoj školi Ivanec

Najveći hrvatski izvoznik obuće Ivančica d.d. u poslovnoj zoni gradi logističko-distributivni centar površine 2700 m2 na parceli od 9000 m2. Investitor, ovisno o vremenskim prilikama, dovršetak investicije planira u proljeće ove godine.

Gradnju novog metaloprerađivačkog proizvodnog pogona na poslovnoj čestici koju je kupio u Poslovnoj zoni ove godine najavljuje i poduzetnik Mladen Brozd, koji u Ivanec seli svoju proizvodnju iz Krapinsko-zagorske županije. 

Mogućnost gradnje novih proizvodnih pogona najavilo je još nekoliko poduzetnika, a također Gradu se već javilo nekoliko poduzetnika i potencijalnih investitora koji pokazuju interes za ulazak u prostor bivšeg Varteksa. Isto tako, Grad Ivanec je dovršio uređenje prostora u kome će ove godine aktivirati Poslovni inkubator i staviti ga na raspolaganje poduzetnicima početnicima.  

Bivši Varteksov pogon propada od njegova zatvaranja 2014. godine Imovina Grad Ivanec od države dobiva kompleks bivšeg Varteksa