Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Započela pedagoška godina u vrtićima

U Vinkovcima upisano 560 djece u vrtiće, najavljeno proširenje kapaciteta

Foto: Grad Vinkovci
Iz Grada Vinkovaca napominju kako su svi kapaciteti popunjeni te da su morali pronaći dodatna rješenja zbog velikog broja zahtjeva, ali i da ovakav trend rasta broja djece u vrtićima izuzetno veseli

S prvim danom rujna započela je i nova pedagoška godina u vinkovačkim dječjim vrtićima, a to je posebno emotivno bilo za roditelje koji su svoje najmlađe prvi put ostavljali tetama na čuvanje. Iz grada Vinkovaca ističu da ova pedagoška godina započinje spoznajom kako u vrtićima Dječjeg vrtića Vinkovci bilježe znatan porast broja upisane djece.

Naime, upisano je ukupno 560 djece što je gotovo 50 djece više u odnosu na prošlu godinu kada je u gradskim vrtićima bilo 511 mališana. Iz Grada Vinkovaca napominju kako su svi kapaciteti popunjeni te da su morali pronaći dodatna rješenja zbog velikog broja zahtjeva, ali i da ovakav trend rasta broja djece u vrtićima izuzetno veseli. Najavljuju i kako zbog toga uskoro počinju i s gradnjom novog vrtića te proširenjem dvaju postojećih objekata s čime će u konačnici roditelji u Vinkovcima na raspolaganju imati dodatnih 270 novih vrtićkih mjesta.

U međuvremenu je izrađena i projektno tehnička dokumentacija za dogradnju i opremanje dječjeg vrtića "Stribor", a u postupku je i izrada građevinske dozvole. Prema planu postojeći objekt biti će dograđen za dvije odgojno-obrazovne skupine, a predviđeni su i sanitarni čvorovi kao i spojni hodnik preko kojeg će se ostvariti mogućnost komunikacije i povezivanje s postojećim dijelom zgrade, natkrivena terasa, ulazni predprostor i rampa za pristup. 

Vinkovci su jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji su još prije šest godina uz pomoćnike u nastavi razvili i vlastiti sustav pomoćnika u vrtićima Vinkovci Školsku godinu počinjemo s 44 pomoćnika za ukupno 48 učenika Gradska knjižnica i čitaonica u Vinkovcima otvorila je vrata korisnicima Gradska knjižnica i čitaonica u Vinkovcima otvorila je vrata korisnicima U novoj knjižnici može se učiti, ali i boraviti i igrati se Radovi na cestama Grad Vinkovci Stižu pješačke staze, dječja igrališta i zelene oaze