Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Nastavak ulaganja u predškolski odgoj

U vrtiću Vrtuljak više prostora za novu jasličku grupu, a u Maslačku nove sprave za igru

1/2
Foto: Grad Zaprešić
Ulaže se kako bi vrtićanci imali što bolje uvjete i što više vremena provodili u igri na otvorenom, kaže gradonačelnik Željko Turk

U Dječjem vrtiću Vrtuljak uređena je dodatna soba dnevnog boravka za ustroj nove skupine djece jasličke dobi koja je s radom započela početkom lipnja.

Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture "ZA čisto i bistro" Očuvanje zdravlja ljudi i zaštita vrijednih izvorišta pitke vode

– U prostoru u kojem se odvijao program predškole uklonjen je pregradni zid, pa smo dobili sobu dnevnog boravka veličine oko 60 četvornih metara s pripadajućim sanitarnim čvorom, garderobom, a mališanima je na raspolaganju i terasa na kojoj mogu uživati na svježem zraku – kaže ravnateljica vrtića Zora Gogić.

Izdvojeno 120.000 kuna

Soba je opremljena didaktičkim sredstvima i opremom koja je prilagođena jasličkoj dobi, od krevetića, stolova, stolaca i stola za prematanja do roleta, tepiha, radnog stola, pomičnih ormarića, dječje garderobe, spužve, pribora za jelo, igračaka, slikovnica, tunela za provlačenje, strunjača i ostalog didaktičkog materijala. Za građevinske radove, opremu i suvremena didaktička sredstva izdvojeno je oko 120.000 kuna, napominju u gradskoj upravi. Ulaganje u predškolski odgoj ulaganje je u budućnost grada.

Kroz Centar za mladež Zaprešić u godinu dana prošlo više od 5500 korisnika Zanimljivo ‘Ljeto u Zaprešiću’ uz radionice Centra za mladež

Kako bi boravak na otvorenom bio ljepši i vrtićancima drugoga zaprešićkog vrtića, u dvorištu Dječjeg vrtića Maslačak postavljene su, na radost djece i zaposlenika, nove sprave za igru. Ukupna vrijednost radova i igrala, kako napominju u Gradu, iznosi 149.125 kuna. Na veliku radost mališana, dodaju u Gradu, na dvorištu su postavljeni fiksni golovi za mali nogomet, zanimljivo igralo “Jednostruko drvo”, multifunkcionalno igralo “Jakov” i tunel za provlačenje koji će oduševiti polaznike.

Antistresne podloge

Uz sprave su prema propisima struke postavljene i antistresne podloge. Sredstvima Grada izrađena je i sjenica s klupama iznad dječjeg pješčanika, a u dvorištu je odnedavno i fontana za pitku vodu, koja će puno značiti djeci u ovim vrućim ljetnim danima.

Koristit će se za seminare, molitvene susrete, radionice, tribine, koncerte... Kripta crkve sv. Ivana Krstitelja postala je – moderna dvorana

– Iako smo za vrijeme koronakrize oslobodili roditelje od obveze plaćanja usluga dječjih vrtića i obrta za dadilje za djecu koja ih u to vrijeme nisu pohađala, za što je iz proračuna izdvojeno dodatnih 1,3 milijuna kuna, nastavili smo s ulaganjima u dječje vrtiće kako bi naši vrtićanci imali što bolje uvjete i što više vremena provodili u igri na otvorenom – rekao je, osvrnuvši se na ulaganja vrtiće, gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.