Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Održano svečano potpisivanje ugovora

Učenicima i studentima Grad dodijelio 69 stipendija

Među stipendistima našlo se 20 učenika i 49 studenata, a ugovore je potpisao i gradonačelnik Dario Zurovec
1/2
Foto: Sveta Nedelja

U prostorijama Društvenog doma Strmec 4. prosinca održano je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2023./2024., a Ugovore sa stipendistima potpisao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec. Grad Sveta Nedelja dodijelio je ukupno 69 stipendija.

Za školsku/akademsku godinu 2023./2024. dodijeljeno je sveukupno 20 učeničkih i 49 studentskih stipendija, koje su dodijeljene u iznosu od 80 eura mjesečno za učenike u razdoblju od 1. rujna ove godine do 31. kolovoza sljedeće godine te 120 eura mjesečno za studente za razdoblje od 1. listopada ove do 30. rujna iduće godine.

Dodijeljeno je devet stipendija učenicima deficitarnih zanimanja prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a, isto toliko stipendija učenicima srednjih škola na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa te dvije stipendije učenicima na osnovu kriterija izvrsnosti.

Studentima je dodijeljeno deset stipendija u obrazovnim programima prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a, 21 stipendija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, te 18 stipendija studentima na osnovu kriterija izvrsnosti.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec čestitao je svim stipendistima i zaželio im puno uspjeha u daljnjem obrazovanju te je istaknuo kako se na koncu trud i rad uvijek isplate. Nakon potpisanih Ugovora stipendisti su svoje druženje nastavili s gradonačelnikom uz neformalni razgovor.

Manifestacija Zimski cajti Sveta Nedelja "Zimski cajti" uz klizalište, veliki ledeni tobogan i brojne koncerte Priznanja za poseban doprinos dodijeljena su Branku Čerkezu, Ivanu Čačkoviću, Zlatku Ivančiću, Nevenku Čižmešiji, Ivanu Člekoviću, Krešimiru Turku, Dragi Francetiću, Mariju Švigiru, Stjepanu Klemenčiću i Damiru Mareniću Iz godine u godinu broj intervencija se povećava Vidim i iskustvo i mladost. To znači da naše vatrogastvo ima budućnost UZBUDLJIV VIKEND Organizatori predviđaju da će 13. izdanje manifestacije privući najmanje 10.000 gledatelja i oko 100 natjecatelja Od 24. do 26. studenog novo izdanje Rally Showa Sancta Domenica Odbrojavaju se dani do početka visokooktanske makadamske avanture