Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
Besplatno za članove

Udruga gradova poziva na obuku o održivom gospodarenju otpadom

Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Obuka se zasniva na dva modula od kojih je prvi posvećen zakonodavnom okviru i financiranju, a drugi modul se sastoji od prikaza koncepcija i rezultata prakse gradova koji prednjače u gospodarenju otpadom Hrvatskoj

Nakon stanke u provedbi obuka o održivom gospodarenju otpadom, budući da se čekalo usvajanje Plana gospodarenja otpadom i donošenje Uredbe o komunalnom otpadu, Udruga gradova ponovo kreće s organizacijom obuka u gradovima, svojim članovima.

Obuke su namijenjene tijelima gradske vlasti i upravnim tijelima, ali i udrugama, mjesnim odborima, predstavnicima komunalnih društava te svim zainteresiranima za problematiku otpada, zaštite okoliša i prirode i očuvanje (zdrave) životne sredine, priopćili su iz Udruge gradova.

Obuka se zasniva na dva modula od kojih je prvi posvećen zakonodavnom okviru i financiranju te precizira koje su obaveze gradova u smislu gospodarenja otpadom, u skladu sa standardima i normama Europske unije te vrlo konkretno predstavlja načine i mogućnosti financiranja. Drugi se modul sastoji od prikaza koncepcija i rezultata prakse gradova koji prednjače u gospodarenju otpadom Hrvatskoj.

Obuka je besplatna za gradove – članove Udruge gradova, a provode je istaknuti praktičari s dugogodišnjim iskustvom u problematici gospodarenja otpadom.

Više informacija i prijave interesa na info@udruga-gradova.hr.