Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 903 pregleda
GRADONAČELNIK PREDLOŽIO IZMJENE ODLUKE O KOMUNALNOM REDU

Uklonit će se svi bankomati ukoliko vlasnici ne ishode odobrenje konzervatora

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Ne dobiju li suglasnost Konzervatorskog odjela, postavljeni bankomati moraju se ukloniti 30 dana od donošenja Odluke

U suglasnosti s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu.

Mato Franković održao predavanje na Svjetskom kongresu Udruge gradova kulturne baštine Respect the City primjer kvalitetnog upravljanja destinacijom

Sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.

U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela.

Dubrovačkim psima i mačkama lutalicama stižu bolji dani Na Grabovici jedan od najsuvremenijih azila za napuštene životinje na svijetu