Izbornik
Naslovnica Gradovi
Sklonište za životinje Grada Velike Gorice u Jagodnom

Ulažemo u najmodernije i najuređenije sklonište

Sklonište otvoreno 2017. prostire se na površini od 5000 m2 te Grad Velika Gorica izdvaja više od 130.000 eura godišnje
Foto: VELIKA GORICA

Gradonačelnik Krešimir Ačkar i britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nj.E. Simon Thomas, posjetili su prošli tjedan Sklonište za životinje Grada Velike Gorice u Jagodnom. Sklonište otvoreno 2017. prostire se na površini od 5000 m2 te Grad Velika Gorica izdvaja više od 130.000 eura godišnje za brigu o napuštenim životinjama. Trenutno se u skloništu renoviraju boksovi, a vrijednost radova je 25.000,00 eura. Unutar skloništa je primjereni prostor za slobodno kretanje pasa, a uz veterinarsku službu o životinjama u suradnji s Gradom brine i Udruga Sigurna kućica. Velika Gorica jedan je od gradova koji je uspio ostvariti cilj izgradnje 'no kill' skloništa koje je u vlasništvu Grada. U sklonište tijekom godine uđe preko 300 pasa kojima se pruža potpuna veterinarsko-zdravstvenu zaštita za cijelo vrijeme boravka životinje u skloništu.

- Nastavit ćemo ulagati u jedno od najmodernijih i najuređenijih skloništa u cijeloj Hrvatskoj. Svake godine provodimo besplatno mikročipiranje i kastraciju za sve vlasnike s područja Velike Gorice kako bi na našem području bilo što manje napuštenih pasa. Hvala svim volonterima i radnicima Skloništa za životinje Velika Gorica na njihovom nesebičnom trudu i predanosti – izjavio je tijekom obilaska skloništa gradonačelnik Ačkar. Zadovoljan viđenim u skloništu bio je i veleposlanik Simon Thomas.

- Vidi se da Velika Gorica brine i promovira odgovorno postupanje prema životinjama. Velika Gorica može biti primjer i nadam se da će i drugi gradovi slijediti ovaj primjer. Izvrstan je angažman i volontera u skloništu – rekao je veleposlanik Thomas.

KOD GRADSKOG stadiona gradit će se Sportsko-rekreacijski centar s parkom, a sva tri predviđena nova gradska parka trebala bi se izgraditi do kraja 2027. godine uz pomoć EU fondova Prostorno-programska studija s idejnim rješenjima Novi gradski park gradit će se na prostoru bivše vojarne NAGRADE su potvrda da je struka prepoznala kvalitetno osmišljen i kontinuiran rad Muzej Međimurja Čakovec i Centar za posjetitelje u Žabniku dobitnici turističkih nagrada Od cimbala do lončara i "Mlinarove hiže" OSIM SVAKODNEVNIH putovanja redovnih studenata od mjesta stanovanja do mjesta studiranja obuhvaćena su i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na koncerte, utakmice, ljetovanja Ova mjera pokazala se kao pun pogodak Studenti će besplatno vlakom na fakultet, ali i na utakmice