Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Svečanim mimohodom obilježen Dan osječkih branitelja

Ulica u Osijeku zvat će se po 3. gardijskoj brigadi Kune

Mimohod u Osijeku
Foto: Osijek

Mimohodom osječkih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata u petak je u Osijeku obilježen Dan osječkih branitelja, Dan dragovoljaca Osječko-baranjske županije i Dan 106. brigade Zbora narodne garde.

U mimohodu su uz branitelje sudjelovali i obitelji poginulih branitelja i civila, izaslanstva Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, pripadnici Hrvatske vojske i policije, carina, civilna zaštita, javna vatrogasna postrojba, članovi navijačke skupine Kohorta te građani.

– Ovdje smo kako bismo se prisjetili i odali pijetet svim braniteljima koji su dali najviše što su mogli za hrvatsku domovinu, za obranu Osijeka, nepokorenog grada – svoje živote. Mimohod je bio veličanstven, velik i svečan. To je dokaz da se njihova žrtva nije zaboravila – istaknuo je gradonačelnik Radić. Dodao je da Grad ima odličnu suradnju sa svim braniteljskim udrugama te podupire i podržava njihov rad. Podsjetio je kako je prošle godine na njihovu inicijativu obnovljena kapelica Kraljice Mira na osječkoj Krunskoj utvrdi, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 120 tisuća eura.

– U tijeku je izrada idejnog rješenja veteranskog centra na prostoru bivšeg hotela Mursa, za koji smo u prosincu s Ministarstvom branitelja potpisali sporazum. Centar bi pružao i zdravstvenu zaštitu i poboljšavao kvalitetu života i socijalnu uključenost za sve branitelje Osijeka i Osječko-baranjske županije – kazao je gradonačelnik. Najavio je i da će se na inicijativu Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune uskoro jedna ulica u Osijeku zvati po toj brigadi. 

storyeditor/2024-06-28/WhatsApp-Image-2024-06-27-at-16_08_41-1.jpeg Grad Osijek nagrađuje treću godinu zaredom Vozački ispit kao poklon za 50 najboljih maturanata storyeditor/2024-07-01/WhatsApp-Image-2024-06-28-at-22_53_09-1.jpeg Osječko ljeto kulture otvoreno je u petak, a trajat će sve do konca kolovoza Osječko ljeto kulture ponudit će čak 66 programa storyeditor/2024-06-20/WhatsApp-Image-2024-06-18-at-16_09_26.jpeg Centar ima 155 učenika od sedam do 21 godine starosti Novo kombi vozilo za učenike Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark"