Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad Osijek nagrađuje treću godinu zaredom

Vozački ispit kao poklon za 50 najboljih maturanata

storyeditor/2024-06-28/WhatsApp-Image-2024-06-27-at-16_08_41-1.jpeg
Foto: Osijek VJERODAJNICE koje će iskoristiti u osječkim autoškolama po vlastitom izboru maturantima je uručio gradonačelnik

Grad Osijek i ove je godine 50 najboljih maturanata nagradio vozačkim ispitom, za što je u gradskom proračunu osigurano 70 tisuća eura. Vrijednosnice od 1400 eura, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama po vlastitom izboru, maturantima je uručio gradonačelnik Ivan Radić. Istaknuo je kako Grad već treću godinu zaredom nagrađuje 50 najboljih osječkih maturanata, s tim da je ove godine iznos vrijednosnice povećan s dosadašnjih 1000 na 1400 eura.

– Najbolje maturante izabrale su njihove srednje škole, a uz opći uspjeh kao glavni kriterij, gledale su se i izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, pohađanje dviju škola, poput glazbene, rezultati na natjecanjima te uzorno vladanje. Ovo je dokaz da se marljivost i trud isplate, ali i poticaj da i dalje budu izvrsni – poručio je gradonačelnik. Dodao je da Osijek kontinuirano ulaže u izvrsnost mladih, od vrtićke dobi do fakulteta, istaknuvši kako se trenutačno gradi šest novih vrtića.

– Naše srednjoškolce stipendiramo s 800 eura, a studente s 1600 eura godišnje. Od ove godine uvodimo dodatnu nagradu, za najbolje učenike, mentore i odgojno-obrazovne ustanove. Također smo prvi u Hrvatskoj uveli stipendiju izvrsnosti "Najbolje za najbolje" od 450 eura mjesečno, u čemu Grad sudjeluje s 350 eura – rekao je gradonačelnik. Podsjetio je i kako je Osijek jedini veliki grad u Hrvatskoj koji je uveo besplatne radne bilježnice te ostali školski pribor za obvezne i izborne predmete. Za tu je mjeru izdvojeno 1,2 milijuna eura, a materijali će učenike osječkih osnovnih škola dočekati početkom nove nastavne godine. 

storyeditor/2024-06-28/Vodovod_1.JPG Riječ je o još jednoj fazi izgradnje u sklopu aglomeracije Valpovo – Belišće Vodovod i odvodnja dolaze u svaki kutak Osječko-baranjske županije storyeditor/2024-06-28/a_hz_prijelaz_foto_HZ_infrastruktura.jpg HŽ infrastruktura Radovi na pružnim prijelazima storyeditor/2024-06-30/DSC_8395.JPG Program traje do nedjelje, a gledat će se i "Mačke u muzeju" Ljeto u Samoboru uz predstave, radionice i Vannu