Izbornik
Naslovnica Gradovi
Moraju doći osobno i ponijeti osobnu iskaznicu

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 380,00 € mogu dobiti božićnicu

Mjerilo za isplatu božićnice umirovljenicima predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez dodataka – javljaju iz Grada
Foto: VELIKA GORICA

Velikogoričke umirovljenike i ove godine očekuju božićnice od Grada Velike Gorice, a kako bi ih ostvarili, moraju se prijaviti u Evidenciju umirovljenika/korisnika nacionalne naknade. Isplata božićnice bit će u poslovnicama Fine u razdoblju od 20.11.2023. do 23.12.2023.

– Obavještavamo umirovljenike koji imaju mirovinu do 380,00 € (računajući tuzemnu i inozemnu mirovinu ukupno) i korisnike nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području Grada Velike Gorice, kako mogu ostvariti pravo na isplatu božićnice. Mjerilo za isplatu božićnice umirovljenicima predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez dodataka – javljaju iz Grada. Kako bi preuzeli božićnicu, umirovljenici, odnosno korisnici nacionalne naknade za starije osobe, moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv njihov OIB.

U slučaju nemogućnosti dolaska umirovljenika, odnosno korisnika nacionalne naknade, božićnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika božićnice. Ove godine svi umirovljenici koji imaju mirovinu do 380,00 € i svi korisnici nacionalne naknade moraju se prijaviti u Evidenciju umirovljenika/korisnika nacionalne naknade predajom Obrasca za prijavu u Evidenciju, a to mogu učiniti već od 23. listopada pa sve do 8. prosinca. Uz popunjeni obrazac potrebno je priložiti dokaz o prebivalištu, dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima), dokaz o priznavanju prava na nacionalnu naknadu za starije osobe (Rješenje ne starije od tri mjeseca ili obavijest poslovne banke iz koje je vidljivo da je korisniku isplaćena nacionalna naknada za prethodni mjesec), kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB korisnika. Ispunjen i potpisan obrazac i pripadajući prilozi predaju se u Grad Veliku Goricu na adresi Trg kralja Tomislava 34.

Predstavnici WWF-a posjetili su Prvu šumu hrane kod bazena Cerine koja je posađena u zajedničkom projektu Komunalca i WWF-a "Sat za planet Zemlju" Upoznavanje s radom gradske tvrtke WWF Adria i Komunalac u suradnji za zaštitu okoliša IZ SREDIŠTA u Vučevici koordinirat će se, ali i educirati i osposobljavati osoblje u području zaštite od prirodnih i drugih nesreća Još 25 milijuna eura za izgradnju ili obnovu 19 vrtića, 4 vatrogasna doma i nerazvrstane ceste Vodeća po ulaganju u socijalu, vrtiće, vatrogastvo i poduzetništvo USKORO će predstaviti rebalans proračuna za koji već sada tvrde da je u umjerenim okvirima i da će iznositi 60 milijuna eura, gotovo pola milijarde kuna, što je nekad bilo nezamislivo za Bjelovar Smanjiti presiju na građane i poduzetnike Bjelovar – najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak