Izbornik
Naslovnica Gradovi
Upoznavanje s radom gradske tvrtke

WWF Adria i Komunalac u suradnji za zaštitu okoliša

Predstavnici WWF-a posjetili su Prvu šumu hrane kod bazena Cerine koja je posađena u zajedničkom projektu Komunalca i WWF-a "Sat za planet Zemlju"
Foto: Komunalac

Čelnici hrvatske podružnice Svjetskog fonda za prirodu, WWF-a Adria, posjetili su protekli tjedan koprivnički Komunalac s kojim imaju iznimnu suradnju na projektima vezanima uz zaštitu okoliša i održiv razvoj.

Dunja Mazzocco Drvar, direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, sa suradnicima Petrom Boić Petrač, direktoricom komunikacija, te Urošom Delićem, menadžerom za suradnju s korporacijama, upoznali su se s radom gradske tvrtke i potrebama za daljnji razvoj zajedničkih projekata.

Zajedničke projekte koje Komunalac provodi sa svjetskom organizacijom za zaštitu prirode predstavila je članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat sa svojim suradnicima. Predstavnici WWF-a posjetili su Prvu šumu hrane kod bazena Cerine koja je posađena u zajedničkom projektu Komunalca i WWF-a "Sat za planet Zemlju" na inicijativu WWF-a, a dostupna je i dana na korištenje građanima. Šuma hrane posađena je po principu permakulture uz sudjelovanje stručnjakinja za permakulturu Irene Borovine i inženjerke hortikulture iz Komunalaca Nataše Njegovec s učenicima OŠ Braća Radić. Sadnja po principu permakulture nastavila se i u novom voćnjaku koji je posađen u suradnji s Podravkom, a WWF se oduševio prvim plodovima s tih stabala.

Obišli su i Urbanu šumu autohtonih stabala na Trgu Zlate Bartl te Kompostanu Herešin gdje su ih voditelj Kompostane Stjepan Vargović i Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenja otpadom, upoznali s najmodernijim sustavom kompostiranja u Hrvatskoj. Prezentirana im je nova tehnologija koja omogućava znatno kraće kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada i proizvodnju kvalitetnog eko komposta prve klase DomKo. Dogovorena je daljnja suradnja WWF Adrije i Komunalca. U planu je i organizacija i promocija zajedničkih događaja, kao i edukativne radionice te daljnja suradnja s dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama. U planu je i nastavak projekta Šume hrane i sadnje po principu permakulture gdje je cilj uključiti još više kompanija.

USKORO će predstaviti rebalans proračuna za koji već sada tvrde da je u umjerenim okvirima i da će iznositi 60 milijuna eura, gotovo pola milijarde kuna, što je nekad bilo nezamislivo za Bjelovar Smanjiti presiju na građane i poduzetnike Bjelovar – najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak GRAD VINKOVCI već petu godinu dodjeljuje potpore za dodatni razvoj poslovanja mikro poduzetnika Doprinos rastu gospodarskih pokazatelja Potpore dobilo 47 mikro poduzetnika s područja grada Turistička zajednica grada Zaprešića ponovno organizira međunarodni literarni natječaj "Trenutak uspomene" u povodu obljetnice rođenja bana Josipa Jelačića Međunarodni literarni natječaj "Trenutak uspomene" Priče i pjesme u čast bana Josipa Jelačića koji je govorio šest jezika