Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Za daljnji razvoj grada i županije

Uoči proslave Dana grada u Splitu sjednica hrvatske Vlade

Andro Krstulović Opara
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Od tema koje će biti razmatrane na sjednici spomenuo je pitanje prometne infrastrukture, a u tom kontekstu cestovnu zaobilaznicu, koja bi riješila problem cestovnih čvorova na Solinskoj širini i kod Strožanca te gradsku željeznicu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je najavio da će se sjednice hrvatske Vlade održati u Splitu uoči proslave Dana grada i svetkovine svetog Dujma. Dodao je da je u tijeku dogovaranje dnevnog reda, koji će se utvrditi do kraja mjeseca.

"Na njoj će se odlučivati o mjerama koje će se odnositi na Split, splitsku aglomeraciju i cijelu županiju, koje bi trebale predstavljati dodatni poticaj daljnjem razvoju ovog područja", kazao je gradonačelnik.

Žnjan Krstulović Opara: Žnjanski plato bit će uređen do 2020. godine

Od tema koje će biti razmatrane na sjednici spomenuo je pitanje prometne infrastrukture, a u tom kontekstu cestovnu zaobilaznicu, koja bi riješila problem cestovnih čvorova na Solinskoj širini i kod Strožanca te gradsku željeznicu na relaciji Gradska luka –zračna luka u Resniku, o čemu intenzivno razgovaraju gradonačelnici Splita, Solina, Kaštela i Trogira, zajedno s splitsko-dalmatinskim županom. U sklopu prometnih rješenja odlučivat će se i o tunelu kroz Kozjak.

Među ostalim temama na sjednici će se razmatrati i projekt Dračevac, gdje se predviđa izmjena DPU-a i koji bi većim dijelom trebao postati tehnološki park. Također, tamo bi se smjestio Promet sa svojim garažama te Split parking koji će centralnim prometnim sustavom biti povezani s Policijskom upravom, odnosno policijskom stanicom koja će tamo biti smještena.

Karepovac Intenzivno do svibnja Na Karepovcu će se raditi danonoćno, čak i nedjeljom

Iz Dračevca bi se trebao izmjestiti restauratorski zavod i sud, za kojeg bi se u međuvremenu trebao pronaći rješenje, najvjerojatnije na Trgu Hrvatske bratske zajednice. Bit će donesene i odluke o kompleksu za zbrinjavanje otpada u Lećevici, a odlučivat će se i o aktiviranju zgrada koje predstavljaju veliki turistički potencijal te njihovom stavljanju u tu funkciju, kao što je npr. zgrada 'Banovine'.

Gradonačelnik je napomenuo da će se razgovarati i o splitskom škveru te drugim poduzećima o kojima ovisi splitska ekonomija. Među pitanjima vijećnika bila su i ona o namjenskim sredstvima prikupljenim od otkupa stanova, za što se zainteresirao i sam gradonačelnik, obećavši da će prirediti prikaz prikupljenih sredstvima u zadnjih deset godina i u što su utrošena. Pokazao je jednaki interes i na pitanje Ante Bradarića Šljuje (MOST) o Marjanu, vezano za nadležnost održavanja Park šume, odnosno cijele površine Marjana – da se utvrde točne površine privatnih parcela, Park šume i nadležnosti o čemu će Grad prikupiti podatke, izvijestili su iz Grada Splita.

Andro Krstulović Opara Opara donio odluku Grad Split izdvaja 200.000 kuna za djecu oboljelu od mišićne atrofije