Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin 25 pregleda
započela provedba projekta

Uređuje se info centar u Narodnom muzeju

Foto: Grad Labin
Projekt INSPIRACIJA pokrenut je s ciljem revitalizacije industrijske baštine i stvaranja novih proizvoda kulturnog turizma u Labinu, Trbovlju, Slovenskoj Bistrici i Rijeci

U Gradu Labinu je započela provedba projekta INSPIRACIJA u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska, kojeg sufinancira EU iz Europskog Fonda za regionalni razvoj, piše hrturizam.hr.

Projekt INSPIRACIJA pokrenut je s ciljem revitalizacije industrijske baštine i stvaranja novih proizvoda kulturnog turizma u Labinu, Trbovlju, Slovenskoj Bistrici i Rijeci.

Zdravi đir u Sportskom centru Franko Mileta labin Zdravi đir u Sportskom centru Franko Mileta

Projekt je vrijedan 1.503.000 eura te će povezati četiri revitalizirana baštinska područja i uspostaviti novu prekograničnu turističku rutu od pilana i mlinova Pohorja preko rudnika u Labinu i Trbovlju do Riječkog pristaništa. 

Projekt se sastoji od niza aktivnosti poput obnove napuštene rudarske i industrijske baštine, izrade njezine nove interpretacijske strategije koja će biti predstavljena u novim informacijskim centrima, stvaranja novih kulturno-turističkih ruta, pokretanja Festivala industrijske baštine, održavanja Bijenala industrijske umjetnosti u Labinu i Rijeci koje će se odvijati u sklopu projekta Rijeka- Europska prijestolnica kulture 2020. 

U prvoj fazi projekta u kojem kao partner sudjeluje i Turistička zajednica Grada Labina je uređenje info centra u Narodnom muzeju Labin gdje će na inovativan način biti prezentirani sadržaji projekta vezani za industrijsku baštinu Labina i gradova partnera čime će se uspostaviti nova kulturno-turistička ruta. 

Dani dječje radosti labin uveseljava najmlađe Započinju Dani dječje radosti