Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Grad izrađuje dokumentaciju

Uredit će se plato ispred svetišta Gospe Vrpoljačke

Gospa Vrpoljačka
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ovim rješenjem predvidjet će se i parkirališne površine, prostori za periodične ugostiteljske namjene u dane vjerskih blagdana i prigodnih događanja, mirna zona za vjernike te nogostup i hortikulturna opremljenost

Grad Šibenik krajem prošle godine krenuo je u izradu dokumentacije za uređenje javnog prostora ispred Biskupijskog marijanskog svetišta Gospe Vrpoljačke. Osmislit će se izgled platoa oko sakralnog objekta i izraditi kompletna projektna dokumentacija buduće dvorane za ispraćaj pokojnika.

– U suradnji s Mjesnim odborom Vrpolje i lokalnim svećenikom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, a na inicijativu gradskog vijećnika iz Vrpolja, pristupili smo ovom projektu i za njega u ovogodišnjem proračunu osigurali sredstva u iznosu od sto tisuća eura. Upravo smo dobili prve 3D rendere ili vizuale dvorane za ispraćaje s okolišem i vrlo smo zadovoljni viđenim – kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika mr. sc. Danijel Mileta.

Ovim rješenjem predvidjet će se i parkirališne površine, prostori za periodične ugostiteljske namjene u dane vjerskih blagdana i prigodnih događanja, mirna zona za vjernike te nogostup i hortikulturna opremljenost.

Dozvolu za gradnju Grad Šibenik namjerava ishoditi do jeseni tekuće godine.

– Osim dječjih igrališta, u posljednje vrijeme popularni su zahtjevi za izgradnju dvorana za ispraćaj pokojnika, tako da za njih, osim u Vrpolju, rješavamo vlasničke odnose na groblju sv. Ivana u Slivnom te pravni spor za dvoranu na mjesnom groblju u Zatonu – rezimirao je Mileta.

ŠIBENIK Sanacija TEF-a po propisima, plaža Banj sigurna je za kupače Grad Šibenik Na četiri godine Imenovani članovi Kulturnog vijeća ŠIBENIK Šibenik među deset gradova po povlačenju sredstava iz EU