Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Radovi na poučno-tematskoj pješačkoj stazi

Uskoro se za posjetitelje opet otvaraju Mostovi okruga Čazma

Foto: Čazma Natura
Ova poučno-tematska pješačka staza kroz dolinu rijeke Česme jedan je od novootkrivenih prirodnih bisera

Za posjetitelje se uskoro opet otvaraju Medjame, jedinstvene povišene šetnice i mostovi u krošnjama koje su nastradale u nevremenu s olujnim i orkanskim vjetrom što je prošli mjesec zahvatio Čazmu i okolna naselja. Ova poučno-tematska pješačka staza kroz dolinu rijeke Česme jedan je od novootkrivenih prirodnih bisera.

Novo ruho i sjaj Medjame su dobile zahvaljujući projektu Čazma Natura, a mediji su ih prozvali Mostovima okruga Čazma i čazmanskim Plitvicama. Od završetka projekta do danas posjetilo ih je više tisuća posjetitelja.

– Medjame će uskoro ponovno biti otvorene za posjetitelje, ali trenutačno se do njih ne može jer se uređuje nasip koji vodi do tog lokaliteta. U tijeku su radovi na stabilizaciji krune nasipa na rijeci Česmi, od glavne ceste D 26, u dužini od jednog kilometra. Kao što je učinjeno i na desnoj obali, skinut će se gornji sloj humusa i nasuti kamen u debljini od 30 centimetara. To će omogućiti prohodnost 
nasipa i tijekom lošijeg vremena, odnosno kišnih razdoblja. Izvođač radova je tvrtka Hidroregulacija, a naručitelj je Grad Čazma. Vrijednost radova je malo više od 300.000 kuna – poručili su iz Grada Čazme.